Liberele de 1 Mai şi de Paşte trimit românii în străinătate. Vezi câteva oferte turistice

Vânzările de pachete turstice pentru petrecerea Paştelui 2013 în străinătate au crescut faţă de anul trecut cu până la 20%. Motivul este acela că liberelor de Paşte li se adaugă liberele de 1 Mai, astfel încât sute de mii de români au concediu o săptămână, timp suficient pentru a petrece un sejur în afara graniţelor. Turoperatorii promit că preţurile pentru acest an nu vor fi mai mari ca cele de anul trecut, cel puţin pentru pachetele turistice de la începutul lunii mai.

19 apr. 2013, 07:23
Liberele de 1 Mai şi de Paşte trimit românii în străinătate. Vezi câteva oferte turistice

Cumularea zilelor libere de 1 Mai cu cele de Paşte a făcut ca românii să aibă un concediu prelungit, astfel încât să îşi permită, cel puţin ca timp, să opteze pentru un sejur în străinătate. „Sunt câteva sute de mii de turiști care își iau vacanță de Paște în România. Produsele de anul acesta sunt diferite de anii trecuți, Paștele fiind cumulat cu 1 Mai, așa că foarte mulți români vor avea parte de un sejur de o săptămână”, a spus pentru ROMÂNIATV.NET, Ciprian Enea, consultant turism besttourism.ro.

Printre cele mai căutate destinaţii în acest an pentru Paşte sunt Grecia, Bulgaria şi Spania. Agenţiile de turism spun că pe anumite destinaţii din Grecia pachetele turistice pot fi cumpărate şi cu reduceri de 50%. „Pentru vacanța de 1 Mai și Paște au fost alese vacanțe în nordul Greciei, în Costa Brava, Costa del Sol și Napoli. Am menținut prețurile de anul trecut pentru vacanțele de la începutul lunii mai, iar pe anumite pachete în Grecia avem acum reduceri de 40-50%”, a spus pentru ROMÂNIATV.NET, Marius Berca, director operaţional Christian Tour.

Paşte în croazieră

Pentru turiştii care şi-ar mai permite câteva zile în plus de concediu, Pegas Holidays pune la dispoziţie o croazieră de 9 nopţi. „Pentru Paște, mai avem câteva locuri disponibile pentru croaziera Atena-Insulele Greceşti & Turcia care include transport cu avionul București- Atena – București, 2 nopți cazare în Atena, la Hotel Candia de trei stele, transferuri, tur de oraș Atena, plus 7 nopți pe vasul de croazieră Zenith cu servicii all inclusive, asistență turistică” a spus pentru ROMÂNIATV.NET, Diana Pășcuț, coordonator marketing Pegas Holidays.

Preţul croazierei este unul promoţional, respectiv 399 de euro de persoană, preţul normal fiind de 659 de euro de persoană. În itinerariu sunt incluse Atena–Santorini–Marmaris-Izmir–Istanbul–Mykonos şi Atena.

„Conceptul all inclusive pe vasul de croaziera Zenith include: mic dejun, prânz și cina ce pot fi servite la bufet, diferite tipuri de preparate culinare și de gustări între mese, băuturi racoritoare gratuite la orice oră, băuturi alcoolice gratuite, nelimitat, la orice oră (Martini, Ballantines), apa, cafea, ceai, sucuri naturale, nelimitat, la orice oră. Meniuri speciale pentru copii, meniuri personalizate pentru persoanele care au un regim impus, acces la piscină, jacuzzi, spa, sală de fitness, sala de spectacole și sală de internet, activităţi si jocuri speciale organizate pentru copii și adolescenți. În preţ intră show-uri cu muzică live, cabaret, teatru și discotecă organizate în fiecare seară” a adăugat Diana Păşcuţ.

Paşte la Nisipurile de Aur

Ofertele pentru Paşte sau 1 Mai în Bulgaria sunt făcute special. „La Hotel Melia Grand Hermitage, de cinci stele, preţurile pachetelor tursitce încep de la 353 de euro de persoană, iar pachetul include 3 nopți de cazare cu all inclusive, asistenţă turistică. Un alt pachet, doar cu demipensiune, mic dejun şi prânz, tot 3 nopţi de cazare în acelaşi hotel costă 285 de euro de persoană”, a spus directorul operaţional Christian Tour.

Tot în staţiunea Nisipurile de Aur, la aceiaşi agenţie de turism, există şi oferte cu trei nopţi de cazare cu all inclusive la un preţ de 196 de euro de persoană.

Paşte în Grecia

Pentru a atrage turiştii cu preţuri mici la pachetele turistice în Grecia, pe cele mai multe destinaţii, la început de mai, agenţiile turistice au conceput pachete în care transportul se face cu autocarul. Astfel, potrivit datelor furnizate de Europa Travel pentru ROMÂNIATV.NET, un pachet turistic cu cinci nopţi de cazare în Halkidiki, într-un hotel de patru stele, cu demipensiune, costă 110 euro de persoană. „Cei care preferă insula Corfu din Grecia, au la dispoziţie pachete turistice cu trei nopţi de cazare în hotel de patru stele, în regim all inclusive”, potrivit Europa Travel.

La aceeaşi agenţie turistică, un pachet cu trei nopţi de cazare în hotel de trei stele, în staţiunea grecească Thassos, costă 99 de euro de persoană. Masa va fi în regim demipensiune.

Paşte în Spania

O altă posibilitate de a petrece Paştele ar fi cumpărarea unui pachet turistic în Spania. „Preţul unui pachet turistic în Costa Brava, într-un hotel de patru stele este de 415 euro de persoană, iar pachetul include transport cu avionul, transferuri, 7 nopţi de cazare cu pensiune completă, o jumătate de zi excursie opțională la Barcelona, precum şi asistență turistică”, a precizat Marius Berca.

De asemenea, agenţia turistică J’InfoTours are o ofertă pentru Costa Brava cu 199 de euro de persoană, pachetul include şapte nopţi de cazare, doar cu mic dejun.