Poliţia a apelat la un controversat om de afaceri din Olt pentru a căuta fetele din Caracal. Rădoi: Poliţia mi-a dat poza cu maşina

Şeful operativ al IPJ Olt, Nicolae Alexe, l-a sunat pe Remus Rădoi, zis ”Codiță”, șeful unei rețele uriașe și dintre cei mai temuți oameni din județ, pentru a-l ajuta să găsească fetele dispărute, dezvăluie Libertatea.ro. El i-a trimis pe WhatsApp poze şi informaţii confidenţiale din anchetă. Într-o intervenţie telefonică la România TV, Remus Rădoi a explicat că Poliţia nu i-a trimis poza suspectului, ci i-a cerut ajutor pentru identificarea maşinii acestuia.

02 aug. 2019, 06:55

La câteva ore după ce dispariţia Alexandrei a fost raportată, iar căutările nu au dat rezultate, adjunctul şefului Poliţiei Olt, care la ora aceea era la comandă, a apelat la ajutorul unui controversat om de afaceri din Olt, Remus Rădoi, zis ”Codiță”. 

Comisarul Nicolae Alexe l-a contactat pe Codiţă pe WhatsApp şi l-a întrebat dacă poate afla cui aparţin nişte numere de telefon şi a cui e maşina care ulterior s-a aflat că îi aparţine lui Gheorghe Dincă.

Codiţă nu numai că nu a aflat, dar i-a şi trimis pe piste false pe poliţişti, care au făcut percheziţii la clanurile rivale ale interlopului.

Citeşte şi: Gheorghe Dincă, audiat toată noaptea la DIICOT, şi-a menţinut declaraţiile privind uciderea celor două fete. Percheziţii la Caracal

Controversatul om de afaceri Remus Rădoi a recunoscut că Poliția i-a cerut ajutorul în găsirea suspectului și că i s-a trimis o poză pe WhatsApp cu mașina lui Gheorghe Dincă. Bărbatul a susţinut, într-o intervenţie telefonică la România TV, că inițial poliţistul i-ar fi spus că se caută o altă marcă de mașină și de abia spre miezul nopții șeful IPJ Olt a revenit cu fotografia bună a autoturismului suspectului.

„Trebuie menţionat că nu mi-a dat poza criminalului şi nici nu am indicat adrese. Efectiv, la rugăminţile dumnealor să indentificăm nişte masini cu anumite caracteristici, maşini arginti, marca BMW Combi. Prin echipajele pe care le avem din teren am identificat câteva maşini care erau la vedere şi le-am dat numărul de maşină, culoarea argintie, BMW. (…) În cele din urmă în jurul orei 11.30 noaptea am primit şi o poză. Abia atunci aveau poză cu maşina şi se vedea clar că este vorba despre un Renault Megane Break argintiu. la momentul acela am dat către echipajele din teren să facă şi ei o cautare şi să-i sprijinim. Am gasit doar o masina cu acest model, identică cu cea a criminalului, le-am spus numărul şi au zis că nu e aia. Vizavi de curte şi de casă nu m-a intrebat nimeni nimic, am fost intrebati doar de masini de culoarea respectiva”, a declarat remus Rădoi. 

Întrebat dacă a mai colaborat cu Poliţia, Rădoi a răspuns afirmativ. „Da, noi suntem obigaţi prin statutul firmei de pază, odata la 3 ani luam aviz de la SRI şi de la IGPR, şi prin acesta ni se solicită să sprijinim organele de câte ori avem o informaţie, ba mai mult e infractiune să tăinuieşti o informaţie dacă o ai şi nu o dai”, a completat Remus Rădoi.