STUDENTA de la Medicină, căreia medicii nu au reuşit să-i pună un diagnostic, A MURIT

Vasilica Dediu, studentă în anul al VI-lea la Medicină, a murit fără ca medicii să poată stabili de ce boală a suferit. Tânăra de 24 de ani, din Galaţi, şi-a găsit sfârşitul la București, după o lungă perioadă de suferință. Internată în spital, Vasilica ajunsese la doar 34 de kilograme în câteva săptămâni.

08 mart. 2015, 13:40
STUDENTA de la Medicină, căreia medicii nu au reuşit să-i pună un diagnostic, A MURIT

Moartea tinerei a fost anunţată duminică printr-un mesaj postat pe un grup de Facebook care avea rolul de a o ajuta pe „Lica”:

„Intr-o zi cu soare,cu miros de primavara si inconjurata de cele mai frumoase flori….Lica a decis sa ne vegheze de acolo de sus…. Este o lectie de viata pentru noi toti…. Dumnezeu sa te odihneasca in pace suflet drag si frumos ! Va vom anunta in decursul zilei de maine detalii legate de inmormantare! Multumim pentru tot sprijinul si intelegerea de care ati dat dovada !”

CITEŞTE ŞI O studentă la medicină, în comă. Medicii nu reuşesc să-i pună un diagnostic

Vasilica Dediu, Lica cum o alintau prietenii, era studentă în anul VI la Facultatea de Medicină când au început problemele de sănătate. În iarna lui 2014 s-a internat la Spitalul Judeţean cu câteva simptome care nu puneau mari probleme: simple dureri abdominale şi o stare generală alterată, scrie presa locală.

După o intervenţie chirurgicală pentru eliminarea lichidului peritoneal şi extirparea unui chist ovarian – fără efectuarea unei biopsii – făcută de medicii de la Spitalul Judeţean, fata a început să se simtă tot mai rău.

A fost transferată la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iaşi unde s-au probat mai multe variante de diagnostic: colagenoză, boală Crohn, boala Wilson, tuberculoză intestinală.

După trei săptămâni de internare, doctorii au decis transferul la Institutul de Boli Infecţioase „Matei Balş”, pentru că între timp căpătase şi o infecţie cu Clostrydium. Aici a fost suspectată de lupus, diagnostic ulterior infirmat. Alte două săptămâni de chin şi analize în van s-a finalizat cu un nou transfer, de data asta la „Fundeni”.

Aici medicii sperau să se identifice boala de care suferă Lica. Din păcate starea ei de sănătate s-a alterat rapid de la o zi la alta, de la 50 kg a ajungând, în două luni, la 34 kg.

 

 


loading...