Licean de top: cinci ani de închisoare din cauza „păcănelelor”

Banii pentru jocurile de noroc l-au trimis după gratii pe un tânăr de 19 ani, scrie Monitorul de Botoşani. 

20 feb. 2014, 06:37
Licean de top: cinci ani de închisoare din cauza „păcănelelor”

Acuzat de tentativă de omor deosebit de grav, după ce în februarie 2013 a înjunghiat un taximetrist, în scop de jaf, Bogdan Marian Coşman a fost condamnat luni la cinci ani de închisoare cu executare, sentinţa fiind definitivă.

Aflat în arest preventiv încă din februarie 2013, tânărul şi-a recunoscut fapta, iar, cu ajutorul familiei, l-a despăgubit şi pe taximetristul înjunghiat cu 6.000 de lei, însă, potrivit sentinţei, el va trebui să-i mai plătească victimei 11.000 de lei, sumă reprezentând daune morale şi cheltuieli judiciare.

Elev în clasa a XII-a la Colegiul „Mihai Eminescu”, Bogdan Marian Coşman căzuse în patima păcănelelor. De loc din Dersca şi rămas în grija unui unchi din Botoşani, după ce părinţii au plecat la muncă în străinătate, tânărul ajunsese să dea şi ultimii bani pe jocurile de noroc. Aflat mereu în căutare de bani, el a considerat că cea mai bună variantă este să jefuiască un taximetrist. Aşa se face că pe 19 februarie 2013, a cumpărat un cuţit şi, cu arma în buzunar, a urcat în două taximetre cu care s-a plimbat prin municipiu dar, pentru că era încă lumină, nu a avut curajul să acţioneze. Ajuns în preajma Stadionului, el a chemat un al treilea taxi şi a cerut să fie dus pe Aleea Izvoarelor. Pe traseu şi-a pus mănuşile, iar când au ajuns la destinaţie a scos cuţitul şi l-a înjunghiat în gât pe taximetrist. Când a văzut că cel de la volan a ripostat, a renunţat la idee şi a fugit printre blocuri, aruncând cuţitul în curtea unei case. Rănit, taximetristul Radu C. de 47 de ani a fost dus la spital şi salvat de medici. Dat dispărut de unchiul său, Bogdan Maria Coşman a fost găsit după vreo patru zile de un echipaj de poliţie.