Liceele militare și de poliție nu vor aplica același scenariu ca restul școlilor. Redeschiderea sau închiderea se hotărăște de ministere

Liceele militare și cele de poliție nu vor aplica scenariile ca pentru restul școlilor din țară, conform Hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

03 feb. 2021, 16:54
Liceele militare și de poliție nu vor aplica același scenariu ca restul școlilor. Redeschiderea sau închiderea se hotărăște de ministere

Liceele militare și de poliție nu vor aplica același scenariu ca restul școlilor. Organismul recomandă ca redeschiderea sau închiderea acestor școli militare și de poliție să se facă de către ministerele de care aparțin, respectiv Ministerul Apărării și Ministerul de Interne. Până în prezent, unitățile școlare care țin de Ministerul Apărării și Ministerul de Interne au funcționat după scenariile din sistemul civil.

Redeschiderea sau închiderea lor se face de către ministerele de care aparțin, prevede Hotărârea Comitetului pentru Situații de Urgență

Citește și: Sorin Cîmpeanu: Se alocă 30 de milioane de euro pentru plata profesorilor care fac cursuri de recuperare

Liceele militare și de poliție nu vor aplica același scenariu ca restul școlilor.

“Se propune ca activitățile ce presupun prezența fizică a elevilor în unitățile de învățământ preuniversitar din cadrul Ministerului Afacerilor Interne și Ministerul Apărării Naționale să fie gestionate în funcție de analiza situația epidemiologică realizată la nivelul ministerelor din care fac parte și stabilite prin decizii ale conducătorilor acestora, fără a le fi aplicabile prevederile articolului (1)” , se arată în articolul care prevede scenariile pentru școli și grădinițe

În ce condiţiile va avea loc redeschiderea şcolilor în 8 februarie

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința de astăzi Hotărârea numărul 5 privind propunerea reluării activităților ce impun prezența fizică a preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ și stabilirea unor măsuri necesar a fi aplicate în contextul pandemiei de COVID-19.

Astfel, scenariul verde se aplică în cazul în care incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mică sau egală cu 1/1.000 de locuitori. Acesta implică prezența fizică a antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ sunt permise pentru toate categoriile de antepreșcolari, preșcolari și școlari.

Scenariul galben se aplică localităţilor a căror incidență cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 1/1.000 dar mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori. Scenariul galben presupune prezența fizică a tuturor antepreșcolarilor și preșcolarilor, elevilor claselor din învățământul primar, precum si elevilor claselor terminale din învățământul gimnazial, liceal, profesional si postliceal.

Scenariul roşu se aplică atunci când incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 3/1.000. Activitățile care impun prezența fizică a antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ sunt permise pentru toți antepreșcolarii și preșcolarii, precum și pentru elevii claselor din învățământul primar.