Liceul „Bolintineanu”, abonat la banii Primăriei lui Vanghelie. Vezi ce SUMĂ URIAŞĂ a primit

Liceul "Dimitrie Bolintineanu" din sectorul 5 al Capitalei a primit, în 2013, peste 215.000 de lei pentru derularea a trei proiecte educaţionale. Potrivit unor documente obţinute de România TV, consilierii au fost nevoiţi să voteze retroactiv pentru unele dintre aceste proiecte.

04 iul. 2013, 12:19
Liceul „Bolintineanu”, abonat la banii Primăriei lui Vanghelie. Vezi ce SUMĂ URIAŞĂ a primit

În luna februarie 2013, Liceul „Dimitrie Bolintineanu” şi Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară „Dumitru Moţoc” au primit peste 91.000 de lei de la Primăria Sectorului 5 pentru „Proiectul Educaţional Cultural Internaţional Multiculturalitate, unitate în diversitate„. 30 de participanţi ar trebui să beneficieze de acest proiect, care se va încheia în luna septembrie 2013. Proiectul are ca scop cunoaşterea documentelor elaborate de Comisia de Cultură şi Educaţie, în Parlamentul European.

CITEŞTE ŞI: Examenul de BACALAUREAT de la Bolintineanu a fost FRAUDAT şi în 2011

Tot în februarie 2013, Liceul „Dimitrie Bolintineanu” a primit bani pentru ca 200 de elevi olimpici să meargă să viziteze mai multe mănăstiri din Bucovina. Excursia a fost organizată de catedra de religie a liceului. Pentru acest proiect, „Bucovina, Leagăn de cultură şi creştinitate”, unitatea de învăţământ a primit de la Primăria Sectorul 5 aproape 80.000 de lei.

Unul dintre consilierii Primăriei sectorului 5 susţine că, de cele mai multe ori, proiectele se votează fără a fi discutate. „Acolo unde USL are majoritate, cum se întâmplă şi la Sectorul 5, lucrurile merg pe bandă rulantă. Uneori nici nu se discută proiectele, nu se discută amendamentele, ceea ce doreşte primarul se întâmplă fără doar şi poate”, a declarat la România TV, consilierul local al Sectorului 5, Mihai Atănăsoaiei.

Şi competiţiile internaţionale au fost sponsorizate de Primăria Sectorului 5. În luna mai 2013, echipa liceului a mers la o competiţie organizată în Arizona, SUA, urmând ca elevii să meargă la a doua competiţie, în luna septembrie 2013, în Abu Dhabi, Emiratele Arabe. Pentru aceste competiţii, bugetul a fost de aproape 44.000 de lei.

Vezi şi: FRAUDĂ BACALAUREAT 2013: O profesoară de la Liceul „Dimitrie Gusti” a recunoscut că a luat ŞPAGĂ