Liceul Tehnic Dimitrie Leonida, evacuat după ce un elev a folosit un spray lacrimogen. Zeci de elevi au ajuns la spital – UPDATE

Mai multe echipaje de ambulanțe și pompieri au intervenit marți, după ora 10, la Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida din București, unde zeci de elevi au acuzat stări de rău. Un coleg a folosit un spray paralizant pe holul liceului.

13 feb. 2024, 11:35
Liceul Tehnic Dimitrie Leonida, evacuat după ce un elev a folosit un spray lacrimogen. Zeci de elevi au ajuns la spital – UPDATE

Mai mulți elevi de la Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida din București au ajuns la spital după ce au acuzat stare de rău. Un alt elev a pulverizat spray lacrimogen pe holul liceului.

În total, 33 copii au avut nevoie de evaluare medicală, iar 25 dintre ei au ajuns la spital – 14 la Grigore Alexandrescu și 11 la Marie Curie.

”In incinta cladirii a fost utilizat un spray iritant, posibil paralizant. In urma evenimentului sunt mai multi elevi care acuza stare de rau. Pana in acest moment au fost transportați la spital 25 de elevi ( 14 la Grigore Alexandrescu și 11 la Marie Curie).

Citește și: Salariile profesorilor, acordate în funcție de performanța elevilor. Ligia Deca: Să găsim un sistem care să fie multifactorial. Se pare că acestea dau rezultate

Alertate 8 SMURD, 4 SABIF, CBRN, 2 autospeciale pentru victime multiple, 2 autospeciale de stingere cu modul de prim-ajutor.
Interventia este in desfasurare”, a trasnsmis ISU București.

Citește și: Vacanţe elevi februarie 2024. Primele judeţe care au intrat de luni în vacanţa de schi. Harta liberelor pe judeţe

Polițiștii ajunși la liceu au reușit să-l identifice pe elevul care a pulverizat spray paralizant. Potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres, incidentul s-a produs în urma unui conflict al elevului cu un coleg de liceu.

Ulterior, Poliția Capitalei a anunțat că a fost deschis dosar penal în acest caz.

”În cauză a fost întocmit dosar penal, din oficiu, pentru săvârșirea infracțiunilor de “tulburarea ordinii și liniștii publice”, “portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase” și “lovire sau alte violențe”.

Cercetările sunt continuate de polițiști din cadrul Serviciului Siguranță Școlară, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2”, a transmis Poliția Capitalei.

 

ISMB: Conducerea Colegiului Dimitrie Leonida face verificări după ce un elev a pulverizat spray paralizant în incinta școlii

Conducerea Colegiului Tehnic Dimitrie Leonida desfăşoară verificări după ce un elev de 15 ani a utilizat un spray paralizant în incinta clădirii, dar şi la intrarea în liceu, a anunțat Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti.

„Am fost informaţi de conducerea unităţii de învăţământ că s-a produs un incident – un elev de clasa a IX-a a pulverizat spray lacrimogen. Au fost afectaţi 33 de elevi. 25 de elevi au fost transportaţi la Spitalul Grigore Alexandrescu (14) şi Spitalul Marie Curie (11). Opt dintre copiii evaluaţi la faţa locului au refuzat transportul la spital. Ca măsură a mai fost luată şi evacuarea temporară a parterului unităţii de învăţământ – 91 de elevi. Există în momentul de faţă o anchetă în desfăşurare a organelor abilitate – a Poliţiei şi în paralel se vor desfăşura verificări şi la nivelul unităţii de învăţământ de către conducerea unităţii de învăţământ, în Comisia de Violenţă. În funcţie de ce vor descoperi se va acţiona în consecinţă – în speţă elevul poate fi sancţionat pe statutul elevului”, a declarat inspectorul de imagine Elena Ştefan din cadrul ISMB pentru AGERPRES.

„Poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB) – Secţia 9 Poliţie au fost sesizaţi, de către directorul unei instituţii de învăţământ, prin apel 112, în jurul orei 10,00, cu privire la faptul că în incinta unei şcoli din Sectorul 2 un elev ar fi pulverizat spray iritant-lacrimogen, atât în exterior, cât şi la intrarea în instituţie”, informează DGPMB.

Cercetările vor fi preluate de către Serviciul Siguranţă Şcolară, în vederea stabilirii situaţiei de fapt şi a împrejurărilor în care s-a produs evenimentul.

 

Prefectul Capitalei cere anchetă administrativă după incidentul de la Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida

Prefectul Capitalei, Rareş Hopincă, solicită Primăriei Sectorului 2 o anchetă administrativă în urma incidentului de la Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida, precizând că acesta trebuie tratat „cu responsabilitate şi fermitate”, iar cei vinovaţi, traşi la răspundere.

„Referitor la incidentul petrecut în această dimineaţă, la Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida, unde mai mulţi elevi au fost intoxicaţi, după ce un licean a pulverizat cu spray paralizant, solicit de urgenţă Primăriei Sectorului 2 şi conducerii unităţii să demareze o anchetă administrativă şi să prezinte public modul în care persoanele şi firmele responsabile cu asigurarea pazei în unitatea de învăţământ şi-au îndeplinit atribuţiile”, a scris Hopincă, marţi, pe Facebook.

El a punctat că autoritatea publică locală „are obligaţia de a asigura un climat de siguranţă în şcoli”.

„Acest incident trebuie tratat cu responsabilitate şi fermitate, iar cei vinovaţi trebuie traşi la răspundere. Autoritatea publică locală are obligaţia de a asigura un climat de siguranţă în şcoli pentru elevi şi pentru cadrele didactice”, a adăugat prefectul.