Licitaţia pentru manuale. Care sunt problemele din noile reguli despre care editorii spun că sabotează calitatea şi lasă loc arbitrariu

Noile reguli de evaluare a manualelor școlare, puse în dezbatere publică de Ministerul Educației, ridică cu 10 puncte pragul de calitate și permit declararea a cel mult 3 manuale câștigătoare pe disciplină, față de ultima licitație care îi lăsa direct pe profesori să aleagă ce manual comandă dintre toate cele care trecuseră evaluarea Ministerului.

24 ian. 2019, 07:28
Licitaţia pentru manuale. Care sunt problemele din noile reguli despre care editorii spun că sabotează calitatea şi lasă loc arbitrariu

Ordinul nu a fost aprobat, însă, nici până la această oră de ministrul Educației, avertizează editorii, care spun că demararea cât mai rapidă a licitației limitează posibilitatea întârzierii manualelor la clasă. Aceștia atrag atenția că deși principiul calității este recunoscut și cerut de toți, stabilirea limitei de admitere la minimum 95 de puncte din 100 face ca arbitrariul și întâmplarea să decidă câștigătorii.

Motivul instalării subiectivismului, la un prag atât de ridicat pe calitate? Ca să atingă cele 100 de puncte de calitate, proiectele de manuale trebuie să respecte mai multe criterii, printre care se numără și cele de mai jos, identificate de editori ca fiind cel mai greu de verificat în mod obiectiv:

Citeşte şi Ecaterina Andronescu, despre greşelile din manuale: Nu mă întrebaţi pe mine de greşelile altora

„Manualul școlar respectă cu strictețe domeniile şi conţinuturile din programa școlară: nu sunt teme/conținuturi nici în plus, nici în minus față de programa școlară” – criteriu căruia îi sunt alocate 8 puncte, din interiorul celor 100 (pentru a trece, un manual trebuie să aibă cel puțin 95 de puncte, deci orice exercițiu identificat de evaluatori ca mai greu decât presupune programa duce automat la descalificarea din competiție)

„Prezentarea conținuturilor este realizată gradual ca dificultate, într-o concepție unitară, printr-un stil consecvent” – criteriu căruia îi sunt alocate 7 puncte
Vezi aici toate criteriile pe care proiectele de manuale trebuie să le îndeplinească, pentru a fi declarate câștigătoare din punct de vedere al calității
De semnalat că Ministerul Educației nu a anunțat pentru ce clase organizează licitația anul acesta. Pentru a cumpăra manuale doar pentru clasa a VII-a (acolo unde ajunge modificarea anuală a programelor școlare)? Sau și pentru clasa I, unde manualele trebuie retipărite integral în fiecare an, sau retipărirea intră în contractul de 24 de milioane de lei atribuit direct anul trecut Editurii unice (contractul nu a fost publicat nici până la această oră de Minister)? Licitația se referă și la manualele de clasa a III-a, în cazul cărora expiră anul acesta contractele-cadru încheiate acum 4 ani cu câștigătorii de la acea vreme?

Potrivit surselor Edupedu.ro, Ministerul Educației întârzie să anunțe pentru ce clase va organiza licitațiile, din cauza lipsei bugetului. Amintim că nici până acum Guvernul nu a lansat în dezbatere Legea bugetului de stat pe 2019.

Înainte de a lansa metodologia în dezbatere publică, Ministerul Educației i-a chemat la o discuție, la sediul instituției, pe directorul executiv al Uniunii Editorilor din România, Polixeniu Anghel, și pe Dan Iacob, reprezentant al AER Educațional, potrivit surselor Edupedu.ro, care au precizat că la întâlnire, din partea Ministerului, au participat ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, secretarul de stat pe preuniversitar – Ionel Florian Lixandru, directorul Direcției Buget-Finanțe – Mihai Păunică, secretarul general al Ministerului – Dănuț Ghican, precum și două reprezentante ale Centrul Național de Evaluare și Examinare (CNEE) din subordinea Ministerului.

Polixeniu Anghel a confirmat pentru Edupedu.ro întâlnirea de pe 28 decembrie 2018 de la Ministerul Educației și a precizat că „a fost o întâlnire oarecum informală, în care am apreciat că ni s-a adus la cunoștință faptul că urmează să fie lansate licitațiile. Având în vedere că era cu câteva zile înainte de Anul Nou, am apreciat buna intenție de a fi informați că urmează ca propunerea de ordin de ministru privind regimul manualelor să fie postată pe site, altfel, în prag de an nou, putea să treacă neobservată. Oricum, în cadrul întâlnirii, nu s-a agreat nimic între reprezentanții editorilor și MEN”.

Merită reținut că cei care au însoțit-o pe Ecaterina Andronescu la discuțiile pe marginea cumpărării prin licitație a manualelor școlare – au fost pe aceleași funcții și în mandatul lui Valentin Popa și au prezentat beneficiile renunțării la licitație în favoarea atribuirii contractului către editura unică din subordinea Ministerului Educației.
Ce modificări susțin editorii în regulile de licitație

Mihail Penescu, directorul general al Grupului Editorial ALL, a declarat pentru Edupedu.ro că, în regulile puse în dezbatere de Minister, „cea mai dificilă problemă e legată de modul de selecție a ofertelor. Se pretinde că pune accentul pe calitate, dar selecția e de fapt transformată în ceva care poate să semene a loterie sau alegere a ofertelor. Despre ce vorbesc: sunt 100 de puncte pentru calitate și se precizează că manualele evaluate trebuie să aibă minimum 95 de pentru a trece de evaluare. Dar criteriile generale pe care proiectele de manuale trebuie să le îndeplinească [pentru a atinge acele minimum 95 de puncte necesare trecerii – n.red] sunt extrem de generale și nu au rezoluție”.

Și la criteriul „Modul de organizare a temelor/conţinuturilor manualului şcolar respectă logica internă a disciplinei”, dar și la criteriul „Manualul școlar respectă cu strictețe domeniile şi conţinuturile din programa școlară: nu sunt teme/conținuturi nici în plus, nici în minus față de programa școlară”(criterii din Fișa-tip de evaluare a calității) – „subiectivitatea poate fi foarte mare”, a precizat Penescu.

Potrivit acestuia, „ierarhizarea strictă a proiectelor de manuale, facută de un grup de 5 evaluatori pe criterii foarte generale e imposibilă, tehnic”.

Apoi, toate manualele care reușesc să atingă standardele setate de instituție ar trebui să ajungă în fața profesorilor și ei să decidă pe care îl aleg pentru a lucra la clasă, deci în funcție de alegerea profesorilor să fie semnate contractele propriu-zise, așa cum s-a întâmplat acum doi ani la licitația de la clasa a V-a, au declarat editorii contactați de Edupedu.ro.

„Și acum doi ani, cine trecea de punctajul stabilit de Minister, putea fi între opțiunile profesorilor. Sistemul era mult mai transparent și asta reducea mult numărul de contestații”, a adăugat directorul general al Grupului Editorial ALL.

Acesta a adăugat că, în ceea ce privește contestațiile, „acestea sunt legitime, mai ales în condițiile în care manualul este făcut integral, atunci când noi venim la licitație. Deci noi muncim, editurile investesc mii de euro ca să producă ceva care apoi poate fi pur și simplu respins pe criterii obscure. Noi dăm un manual gata la ofertă și el poate fi respins, fără să știi vreodată unde ai greșit atât de grav”. Din cauza asta, „sunt foarte puțini autori care vor să se înscrie în cursa de a scrie un manual în 60 de zile; e o criză imensă de autori de manuale, pentru că ei pot să muncească degeaba și să fie respinși de acea echipă de 5, care poate să se transforme într-o simplă ruletă”, a declarat Mihail Penescu.

„Criteriile sunt atât de generale, încât poți să dai maxim de punctaj sau doar jumătate din același punctaj și poți să justifici ambele decizii. Se acceptă chiar diferențe de 10 puncte între evaluările a două persoane din comisia de 5 evaluatori, ceea ce este imens atunci când tu setezi la 95 de puncte limita minimă pentru admisibilitatea unui manual. Deci te poți trezi că 2 din cei 5 evaluatori îți dau cu 10 puncte mai puțin decât ceilalți și ai terminat”, a avertizat acesta.

Directorul general al Grupului Editorial ALL a atras atenția că, potrivit procedurilor din anii trecuți, „evaluatorii nu își semnează deciziile, nu răspund pentru ele”

Continuarea articolului pe edupedu.ro.