Licitaţia pentru marca Rapid, ANULATĂ. Nu s-a înscris NIMENI

Mihai Florea, lichidatorul judiciar al FC Rapid SA, a declarat, joi, că licitația publică cu strigare pentru vânzarea mărcilor, culorilor și trofeelor grupării giuleștene, al cărei preț de pornire a fost stabilit la 3,4 milioane de euro plus TVA, nu va mai avea loc vineri deoarece nu s-a înscris nimeni.

09 nov. 2017, 14:22
Licitaţia pentru marca Rapid, ANULATĂ. Nu s-a înscris NIMENI

Mihai Florea a explicat că o singură persoană juridică a achiziționat caietul de sarcini în valoare de 2.000 de lei, AS Academia Rapid București, grupare care are o asociere cu Primăria Sectorului 1, dar garanția de participare în valoare de 340.000 de euro nu a achitat-o nimeni.

„Nu s-a arătat nimeni interesat să participe la licitația de vineri. Caietul de sarcini a fost achiziționat doar de Academia Rapid, însă nimeni nu a achitat și garanția de participare. Așa că, nefiind nimeni înscris, licitația de mâine nu va avea loc. Conform legii, putem organiza următoarea licitație peste 10 zile. Deci, probabil că va fi pe 24 noiembrie, când prețul de pornire va fi cu 10% mai mic”, a afirmat Florea.

Daniel Tudorache, primarul Sectorului 1, a declarat că Academia Rapid nu va participa la licitația de vineri.

„Prețul de 3,4 milioane de euro este mult prea mare și nu se bazează pe nimic. Adică evaluatorul spune că mărcile și trofeele se ridică la 400.000 de euro, iar apoi Adunarea Generală a creditorilor mărește prețul de zece ori. În aceste condiții Academia Rapid nu va participa la licitație”, a precizat Tudorache.

Licitația a fost programată pentru 10 noiembrie, la ora 14:00, iar dacă nimeni nu oferă 3,4 milioane de euro plus TVA se organizează o alta în care prețul va scădea cu 10%. Dacă nici această sumă nu va fi achitată de nimeni, la cea de-a treia licitație prețul va scădea la 1,7 milioane de euro.