Licitaţia pentru noua sală polivalentă din Bucureşti a fost ANULATĂ

Licitaţia pentru proiectare şi execuţie pentru noua sala polivalentă din Bucureşti, de lângă Arena Naţională, a fost anulată şi trebuie reluată, a anunţat Gabriela Firea, primarul Capitalei.

30 oct. 2017, 15:19
Licitaţia pentru noua sală polivalentă din Bucureşti a fost ANULATĂ

Primaria lansase licitatia la inceputul anului 2014 licitatia, in mandatul lui Sorin Oprescu. Valoarea lucrarilor a fost estimata la circa 290 milioane de lei plus TVA (65 milioane de euro). Oprescu a declarat la vremea respectiva ca lucrarile vor incepe in 2015.

Cateva luni mai tarziu, comisia de licitatie din cadrul municipalitatii a declarat castigatoare oferta depusa de consortiul Astaldi SPA – Euro Construct Trading 98, in valoare de circa 65 milioane euro. Initial a fost declarat castigator consortiul Strabag – Aecom Ingenieria – Comnord care a prezentat o oferta de 55 milioane euro, dar a fost descalificat. Perdantul a facut contestatie, iar Consiliul National pentru Solutionarea Contestatiilor (CNSC) a decis reanalizarea ofertelor.

La inceputul anului 2014, Primaria Capitalei a introdus in caietul de sarcini pentru licitatie suprafete orientative pentru Sala polivalenta, respectiv 40.000 mp. Consortiul condus de Astaldi a pastrat si in oferta de licitatie cuvantul circa atat pentru valori, cat si pentru pretul constructie. Consortiul condus de Strabag a venit cu valori clare atat in ceea ce priveste suprafata, cat si pretul. Dupa o serie de controverse birocratice legate de termenii din caietul de sarcini, Strabag – care avea o oferta mai mica ca pret cu 10 milioane de euro decat Astaldi – a fost descalificat si a castigat Astaldi. Printre motivele invocate se numara faptul ca Strabag a redus suprafata salii, a majorat procentul de ocupare a terenului prin marirea parterului si nu a respectat cerintele de functionalitate.

Strabag s-a adresat CNSC cerand reevaluarea ofertelor si a avut castig de cauza, Primaria Capitalei fiind obligata sa reanalizeze ofertele. Decizia poate fi contestata.