Licitaţie cu iz nazist: Lenjeria intimă a Evei Braun, partenera de viaţă a lui Hitler, la licitaţie GALERIE FOTO

O pereche de chiloţi ce i-au aparţinut partenerei de viaţă a dictatorului nazist Adolf Hitler a fost vândută la licitaţie la un preţ de 2.900 de lire sterline.

07 nov. 2016, 15:47

Chiloţii Evei Braun sunt dintr-o mătase liliachie, cu margini de dantelă crem şi cu monogramă, şi au fost vânduţi de casa de licitaţie Philip Serell din Malvern.

Iniţial, această piesă de lenjerie intimă fusese estimată la vânzare la cel mult 400 de lire sterline, preţul final ridicându-se la 2.900 de lire sterline, potrivit bbc.com.

La licitaţie au fost vândute şi alte obiecte ce i-au aparţinut Evei Braun, între care un inel de aur, o cutie de argint cu oglindă, precum şi o cutie de argint gravată care mai avea în ea rujul pe care îl folosea iubita lui Hitler.

Citeşte şi A fost descoperită prima BIOGRAFIE a fostului dictator nazist ADOLF HITLER

Inelul de aur avea un opal înconjurat de şase rubine şi a fost vândut cu 1.250 de lire sterline, în timp ce rujul şi cutia de argint în care a fost ţinut era gravat cu iniţialele ei , „EB”, s-au vândut cu 360 de lire sterline.

Nu în ultimul rând, o colecţie de fotografii alb-negru în care a pare Eva, iar în unele dintre acestea ea este fotografiată alături de Hitler, a fost vândută cu suma de 100 de lire sterline.

Toare aceste obiecte au fost achiziţionate la licitaţie de către un colecţionar privat din Marea Britanie.


loading...
Partenerii noștri