Licitaţii TRUCATE la Transgaz. Consiliul Concurenţei a efectuat 13 inspecţii în acest sens

Consiliul Concurenţei a efectuat inspecţii inopinate la sediile a 13 companii participante la unele proceduri de achiziţie publică organizate de Transgaz Mediaş în anul 2011, pentru atribuirea unor contracte de racorduri de gaze naturale şi de lucrări de modernizare şi întreţinere a instalaţiilor aferente.

07 iul. 2014, 14:05
Licitaţii TRUCATE la Transgaz. Consiliul Concurenţei a efectuat 13 inspecţii în acest sens

Inspecţiile inopinate au avut loc în cadrul investigaţiei declanşate de Consiliul Concurenţei privind o posibilă înţelegere între întreprinderi de a participa cu oferte trucate, la zece licitaţii organizate de Transgaz în anul 2011, informează Agerpres.

Valoarea totală a celor 10 contracte încheiate de către autoritatea contractantă cu companiile câştigătoare ale licitaţiilor este de aproximativ 8 milioane de euro.

Cele 13 companii investigate sunt: SC Inspect SA, SC Condmag SA, SC TMUCB SA, SC Rominsta SRL, SC Moldocor SA, SC Cis Gaz SA, SC Armax SRL, SC Armax Gaz SA, SC Pegamont SA, SC Ecprod SA, SC Amarad SA, SC Posada Med SRL şi SC Staza Invest SRL.

Legea concurenţei interzice orice înţelegeri între companii, decizii ale asociaţiilor de companii, care au ca obiect sau au ca efect împiedicarea, restrângerea ori denaturarea concurenţei, în special cele care privesc participarea, în mod concertat, cu oferte trucate la licitaţii sau la orice alte forme de concurs de oferte.

În situaţia în care Consiliul Concurenţei va constata încălcarea regulilor de concurenţă, companiile implicate riscă amenzi de până la 10% din cifra de afaceri. Cu toate acestea, întreprinderile care cooperează cu autoritatea de concurenţă, în cadrul programului de clemenţă, pot obţine imunitate la amendă sau reduceri substanţiale ale amenzilor.