Lider Al-Qaida: Franţa a înlocuit SUA în războiul împotriva islamului

Un lider al grupării teroriste Al-Qaida din Peninsula Arabică (AQAP) a afirmat, într-o înregistrare audio difuzată vineri pe Youtube, că Franța a luat locul Statelor Unite în capul listei inamicilor islamului.

30 ian. 2015, 19:06
Lider Al-Qaida: Franţa a înlocuit SUA în războiul împotriva islamului

Odată cu „slăbirea” Statelor Unite în ultimii ani, „Franța a înlocuit SUA în războiul împotriva islamului„, susține șeful ideologic al AQAP, Ibrahim al-Rubaish, scrie Agerpres care citează AFP.

Citeşte şi Islamiştii somalezi le cer musulmanilor să mai comită atacuri în Europa

Această grupare, considerată la Washington drept ramura cea mai activă și cea mai periculoasă a organizației Al-Qaida, a revendicat atacul de la începutul lunii asupra săptămânalului Charlie Hebdo, un membru al AQAP afirmând atunci că atacatorii au acționat la ordinul șefului Al-Qaida, Ayman al-Zawahiri, pentru a-l „răzbuna” pe profetul Mahomed, adesea caricaturizat de publicația franceză.

În înregistrarea apărută vineri, respectivul lider al grupării AQAP a lansat de asemenea un apel la noi atentate în statele occidentale împotriva „necredincioșilor”, mai ales în Franța, cerând să fie atacați — fără să se ceară înainte sfatul cuiva — cei care glumesc pe seama profetului Mahomed.

Citeşte şi Anunţul care ULUIEŞTE lumea: Charlie Hebdo RENUNŢĂ la publicarea de caricaturi cu Profetul Mahomed