PNL: Dacian Cioloş, calificat să implementeze un program de reformare a administraţiei româneşti

Vicepreședintele Partidului Național Liberal, deputatul Raluca Turcan, a declarat că desemnarea lui Dacian Cioloș pentru funcția de premier al României reprezintă "un semnal de predictibilitate dat în exterior și o șansă pentru apropierea administrației publice românești de cea europeană".

10 nov. 2015, 16:38
PNL: Dacian Cioloş, calificat să implementeze un program de reformare a administraţiei româneşti

Desemnarea lui Dacian Cioloș reprezintă un semnal de predictibilitate dat în exterior și o șansă pentru apropierea administrației publice românești de cea europeană. Românii așteaptă mult mai multă eficiență din partea instituțiilor. Dacian Cioloș cunoaște eficiența administrației europene și este unul din cei mai calificați să implementeze un program de reformare a celei românești„, a spus Raluca Turcan, care este deputat de Sibiu, potrivit Agerpres.

Potrivit unui comunicat de presă emis de PNL, nominalizarea lui Dacian Ciolos pentru functia de premier corespunde „criteriilor de profesionalism si intergritate impuse de societatea romaneasca”.

Avem convingerea ca atat noua echipa guvernamentala, cat si programul de guvernare, vor fi creionate pentru binele public. Vom sustine acest Cabinet atat timp cat va face bine pentru Romania. PNL nu a exclus asumarea guvernarii si responsabilitatea formarii unui guvern politic, insa am inteles ratiunea si necesitatea instalarii unui Guvern tehnocrat in acest moment de criza politica si am trecut peste varianta avansata initial privind organizarea de alegeri anticipate„, potrivit comunicatului PNL.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, marți, că îl desemnează pentru funcția de premier pe Dacian Cioloș. Premierul desemnat Dacian Cioloș a dat asigurări că va face tot ce îi stă în putință pentru a se ridica la înălțimea încrederii acordate, el spunând că intenționează să deschidă Guvernul spre societate.