Lider sindical acuzat că a jucat banii medicilor şi asistentelor la cazino

Fostul şef al Federației Sanitas Bihor a luat peste 260.000 de lei din conturile unităţii şi i-a cheltuit după pofta inimii. O sumă importantă s-a dus pe jocurile de noroc.

26 oct. 2015, 08:34
Lider sindical acuzat că a jucat banii medicilor şi asistentelor la cazino

Sorin Crăciun, fostul lider al sindicatului Sanitas Bihor, a fost trimis în judecată. Acesta este bănuit că ar fi delapiat peste 260.000 de lei, o parte dintre bani fiind pierduţi la jocurile de noroc.

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii bihoreni de investigare a criminalităţii economice îl bănuiesc pe acesta că, în perioada aprilie 2013 – aprilie 2014, în calitate de preşedinte al Sanitas, având atribuţii de gestionare a fondurilor, şi-ar fi însuşit bani din conturile unităţii, prin emiterea unor ordine de plată pentru achitarea debitelor şi cotizaţiilor membrilor, plăţi care în realitate nu au fost efectuate. Totodată, acesta este bănuit că ar fi efectuat retrageri de numerar din conturile asociaţiei, invocând plăţi sau cheltuieli nereale sau care nu pot fi justificate prin documente contabile.

Crăciun mai este bănuit că ar fi falsificat două dispoziţii de ridicare de numerar de la o unitatea bancară, prin contrafacerea scrierii, pe care le-ar fi depus la bancă şi ar fi ridicat banii rezultaţi în urma falsificării, pe care şi i-ar fi însuşit şi folosit în interes personal.

Potrivit adevarul.ro, cu Sorin Crăciun la cârmă, Sindicatul a acumulat datorii de zeci de mii de lei la mai multe firme de telefonie mobilă. O mare parte din banii pe care Sorin Crăciun nu i-a putut justifica s-au dus la jocurile de noroc, omul fiind un împătimit al acestora.