Lidera protestatarilor din Belarus, inculpată pentru periclitarea securităţii naţionale. Riscă 5 ani de închisoare

Lidera protestatarilor din Belarus Maria Kolesnikova, arestată săptămâna trecută, a fost inculpată pentru periclitarea securităţii naţionale, relatează dpa, citând comitetul naţional de investigaţii.

16 sept. 2020, 17:31
Lidera protestatarilor din Belarus, inculpată pentru periclitarea securităţii naţionale. Riscă 5 ani de închisoare

Maria Kolesnikova riscă până la cinci ani de închisoare dacă va fi găsită vinovată de această acuzaţie, în conformitate cu legea din Belarus. Ea s-a angajat în „apeluri la acţiuni menite să pericliteze securitatea naţională a Republicii Belarus”, a afirmat Comiteul de investigaţii într-un comunicat postat pe reţeaua Telegram.

Ea rămâne în arest. O investigaţie este în desfăşurare„, se mai menţionează în comunicat. Kolesnikova este o aliată apropiată a liderei opoziţiei din Belarus, Svetlana Tihanovskaia, care a fugit în Lituania luna trecută, în toiul reprimării violente a protestelor opoziţiei.

Citește și Alexandru Lukaşneko, avertisment sumbru după o lună de proteste împotriva sa: „Dacă Belarus cade, urmează Rusia”

Tihanovskaia s-a angajat într-un interviu publicat marţi seară să-i asigure siguranţa preşedintelui Aleksandr Lukaşenko dacă acesta va demisiona şi se va retrage paşnic.

Proteste zilnice au avut loc în Belarus de la alegerile prezidenţiale de pe 9 august. În weekendul trecut, cel puţin 100.000 de persoane s-au adunat pentru un marş de protest la Minsk.