Liderii AUR au mers peste Ministrul Învăţământului pentru a cere deschiderea şcolilor: „Cred că am ajuns într-o dictatură militară”

Liderii AUR au mers peste ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Acesta a declarat, ieri, că a prelungit ordinul prin care se fac cursuri online până în 8 februarie, lăsând să se înţeleagă că de la acea dată școlile ar putea fi redeschise.

06 ian. 2021, 11:50
Liderii AUR au mers peste Ministrul Învăţământului pentru a cere deschiderea şcolilor: „Cred că am ajuns într-o dictatură militară”

Liderii AUR au mers miercuri la Ministerul Educației pentru a-l soma pe Cîmpeanu să nu mai amâne deschiderea școlilor, conform România TV. Sorin Cîmpeanu a spus, marți seara, la Antena 3, că învățământul online va fi prelungit până pe 8 februarie.

„Aveam mâine (n.r. miercuri) ședință de guvern. Vom avea o ordonanță de urgență prin care putem să continuăm învățământul online. Așa cum am început semestrul întâi, cu siguranță îl vom termina, online.

Speranța și dorința noastră este să organizăm semestrul doi într-o manieră clasică, dar el trebuie finalizat. Ca să poată să fie finalizate e nevoie de o schimbare la legea 55, care dădea dreptul ministrului Educației să decidă trecerea în online până la 31 decembrie 2020. Am fost pus în fața unei întrebări.

Am refuzat acest lucru și am spus . Îl inițiem până în data de 8 februarie. Deci cu bună știință mi-am am redus dreptul de a decide peste data de 8 februarie învățământului online”, a spus Sorin Cîmpeanu, afirmând că prin acest fapt arată clar că își dorește deschiderea școlilor.

Liderii AUR cer redeschiderea şcolilor

AUR cere redeschiderea școlilor! George Simion a afirmat, miercuri, că „trăim într-o dictatură militară”, după discuția avută cu ministrul Educației Sorin Cîmpeanu.

„Cred că am ajuns să trăim într-o dictatură militară. Ministrul Educației mi-a spus că nu este decizia lui, că ar deschide de mâine școlile dacă ar putea, dar această decizie aparține CNSU și ultimul cuvânt este la CNCS. Or acest lucru nu-l considerăm admisibil și vom merge mai departe cu solicitarea noastră. O să mergem la Consiliul Național pentru Situații de Urgență pentru dreptul fundamental la educație”, a spus George Simion, conform Stiripesurse.

„Cerem deschiderea tuturor instituţiilor de învăţământ, fără deosebire între cele de stat şi cele private, începând cu 11 ianuarie. Aşa-zisa şcoală online este o utopie. Cerem transparenţă şi publicarea rapoartelor inspectoratelor şcolare cu privire la rata de acces a copiilor la internet. Singurele şcoli pentru care se justifică suspendarea cursurilor faţă în faţă sunt cele unde există focare de infecţie.

Nu în ultimul rând, considerăm că nu are nicio relevanţă numărul cadrelor didactice dispuse să se vaccineze. Vaccinarea este un act medical opţional. Decizia deschiderii şcolilor nu trebuie să fie condiţionată”, a declarat deputatul George Simion, copreşedinte AUR, marţi, într-un comunicat de presă.

Citeşte şi: Sorin Cîmpeanu ameninţă cu demisia: Voi pleca dacă bugetul Educației nu va crește