Liderii AUR, după ce legea certificatului verde a picat la Senat: „Adepţii dictaturii sanitare au fost prea puțini”

Proiectul privind obligativitatea prezentării la locul de muncă a certificatului digital COVID-19 a fost respins de Senat.

27 oct. 2021, 15:53
Liderii AUR, după ce legea certificatului verde a picat la Senat: „Adepţii dictaturii sanitare au fost prea puțini”

Plenul Senatului nu a reușit să adopte, miercuri, propunerea legislativă prin care personalul unor unităţi publice şi private este obligat să prezinte la locul de muncă certificatul digital privind COVID-19. Legea mai trebuie adoptată de Camera Deputaților pentru a putea merge la promulgare. Legea avea nevoie de 69 de voturi și a întrunit doar 67 pentru (mai multe aici). Liderii partidului AUR salută decizia și o declară drept o „victorie”.

Certificatul verde nu va fi obligatoriu pentru angajaţi. Legea a fost respinsă de Senat, dar votul decisiv se dă în Camera Deputaţilor
Claudiu Târziu, copreședinte AUR: „VICTORIE în Senat! Legea certificatului verde a fost respinsă! Adepții dictaturii sanitare au fost prea puțini pentru adoptare acestei legi organice. Lupta continuă la Camera Deputaților. Susținerea dumneavoastră, manifestată prin mii de mesaje trimise senatorilor pe telefon și email, a contat enorm. Împreună putem opri DICTATURA!”

Plafonarea preţurilor energiei şi gazelor a fost votată în Parlament. Cui se va aplica măsura de la 1 noiembrie DOCUMENT

George Simion, copreședinte AUR: „ Totuși victorie a la Pirus! Le trebuiau 69 de voturi pentru și au avut doar 67. Continuăm lupta!”.

Legea stipulează că certificatul verde atestă îndeplinirea uneia dintre următoarele condiţii:

  • trecerea a cel puţin 10 zile de la vaccinarea cu schema completă împotriva virusului SARS-CoV-2
    trecerea prin boală şi încadrarea între a 15-a şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu acest virus
    rezultatul negativ certificat al unui test RT-PCR (valabilitate 72 ore) sau antigen rapid (48 de ore)
    Camera Deputaților e forul care decide forma finală.

Plenul Senatului a respins, miercuri, un proiect potrivit căruia personalul unor unităţi publice şi private este obligat să prezinte la locul de muncă certificatul digital privind COVID-19.

Proiectul a fost respins cu 67 de voturi „pentru”, 60 „contra” şi două abţineri. Potrivit formei iniţiatorilor, parlamentari de la PNL şi UDMR, propunerea legislativă stipulează că certificatul atestă îndeplinirea uneia dintre următoarele condiţii: trecerea a cel puţin 10 zile de la vaccinarea cu schema completă împotriva virusului SARS-CoV-2; trecerea prin boală şi încadrarea între a 15-a şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu acest virus şi rezultatul negativ certificat al unui test RT-PCR (valabilitate 72 ore) sau antigen rapid (48 de ore).