DECIZIE în coaliţie. Victor Ponta, susţinut ca premier: „Vom RESPINGE moţiunea de cenzură a PNL” VIDEO

Liderii coaliţiei s-au reunit în şedinţă, luni, la Palatul Parlamentului, după ce Comitetul Executiv Naţional al PSD a decis, în unanimitate, să sprijine în continuare Guvernul Ponta. 

21 sept. 2015, 10:52
DECIZIE în coaliţie. Victor Ponta, susţinut ca premier: „Vom RESPINGE moţiunea de cenzură a PNL” VIDEO

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, după şedinţa coaliţiei că s-a decis susţinerea în continuare a Guvernului.

Coaliţia susţine Guvernul. Vom respinge motiunea de cenzura. Nu susţinem demersul celor de la PNL. Noi am luat o decizie politică şi credem că parlamentarii noştri nu vor susţine moţiunea de cenzură, adică nu o vo vota”, a declarat Dragnea

Călin-Popescu Tăriceanu spunea, înainte de şedinţa coaliţiei, că acuzațiile de corupție aduse premierului sunt „subțiri” și că moțiunea de cenzură inițiată de PNL este un drept al lor, un drept însă de care liberalii profită pentru a răsturna actuala guvernare.

„Acuzațiile în cazul premierului sunt subțiri. Premierul nu e acuzat de fapte de corupție care s-au desfășurat în mandatul său. Trimiterea sa în judecată nu e un lucru uzual. Trebuie să acceptăm prezumția de nevinovăție ca și în cazul președintelui, iar cetățenii au ținut cont de acest lucru când l-au ales”, a precizat acesta.

CITEŞTE ŞI PNL strânge semnături pentru MOŢIUNEA DE CENZURĂ. „Demite-l pe Victor Ponta!”, cer liberalii

Tăriceanu a arătat că actuala coaliție are tot interesul să susțină guvernul care este în funcție.

„E un subiect politic important (n.r. trimiterea în judecată a premierului). Îl vom discuta astăzi în Coaliție. Coaliția nu are de ce să renunțe la actul de guvernare pentru că ceea ce pare din ce în ce mai evident este că se pune o presiune politică și (…) vedem că PNL încearcă să profite de acest lucru și cere demisia premierului, ceea ce capătă o conotație politică nedorită. Așadar eu cred că actuala coaliție are tot interesul să susțină guvernul care este în funcție în momentul de față și să mergem mai departe în așa fel încât să putem demonstra alegătorilor că ne-am dus la îndeplinire toate angajamentele pe care ni le-am luat la alegerile din 2012 și care într-o măsură semnificativă până în acest moment s-au realizat„, a precizat Tăriceanu.

Potrivit acestuia, fiecare dintre partidele coaliției are ce să demonstreze alegătorilor prin realizările sale.

„Dacă ne uităm la PSD, fără să vreau să vorbesc în numele lor, dar cred că refacerea puterii de cumpărare a cetățenilor, fie că vorbim de cei care sunt angajați în sectorul public, fie că vorbim de pensionari, s-a realizat într-o măsură foarte bună. Din punctul nostru de vedere, al liberalilor din ALDE, reușita promovării Codului fiscal, un Cod fiscal ultraliberal, este o contribuție pe care noi am adus-o pentru întreprinzători, pentru mediul de afaceri și sunt bucuros că am putut să facem acest lucru. Fiecare deci avem niște realizări cu care putem să ne ducem în fața alegătorilor noștri să le cerem încrederea din nou„, a argumentat Tăriceanu.

Şedinţa a fost convocată la solicitarea liderului ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, potrivit unor surse politice citate de Mediafax. Discuţiile vor avea loc în biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.

Comitetul Executiv al PSD a votat luni, în unanimitate, sprijinul pentru menţinerea la guvernare cu Victor Ponta premier, acesta precizând că va rămâne la Palatul Victoria atâta vreme cât va avea sprijinul coaliţiei de guvernare.

Ponta a precizat că opinia majoritară a celor din partid a fost că trebuie continuată guvernarea, pentru că „este o guvernare bună”, pe care nici măcar Opoziţia nu o contestă din punctul de vedere al rezultatelor economice.

Luni, PNL ar urma să depună moţiune de cenzură împotriva Cabinetului Ponta.