Liderii COALIŢIEI de guvernare, întrunire de URGENŢĂ la Parlament. Ce a decis Victor Ponta

Liderii coaliţiei de guvernare s-au reunit duminică, la ora 10:00, pentru a discuta situaţia liderului PSD, premierul Victor Ponta. Surse politice spun că Victor Ponta le-a comunicat partenerilor de guvernare că nu va demisiona şi că va lupta pentru a rămâne în fruntea Executivului şi a-şi demonstra nevinovăţia. Totodată, partenerii politici l-au asigurat pe Victor Ponta de sprijinul lor.

07 iun. 2015, 06:34
Liderii COALIŢIEI de guvernare, întrunire de URGENŢĂ la Parlament. Ce a decis Victor Ponta

Victor Ponta s-a întâlnit cu Valeriu Zgonea, Călin Popescu Tăriceanu, Daniel Constantin şi vicepremierul Gabriel Oprea. Cei patru şi-au manifestat în ulimele zile susţinerea faţă de liderul social-democrat, considerând că acesta nu trebuie să-şi dea demisia, aşa cum i-a cerut preşedintele Klaus Iohannis.

Şedinţa a avut loc în biroul lui Valeriu Zgonea, de la Palatul Parlamentului.

Mai multe filiale PSD şi-au manifestat susţinerea pentru premier.

Victor Ponta este suspect în dosarul Turceni – Rovinari, pentru fapte pe care le-ar fi săvârşit în perioada în care era avocat.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, vineri, că, în condiţiile în care DNA a comunicat că premierul Victor Ponta este învinuit de fapte penale, i-a solicitat demisia. Ponta a anunţat că respectă poziţia publică a lui Iohannis, dar că a fost numit la conducerea Guvernului de către Parlament şi numai Parlamentul îl poate demite. Victor Ponta a fost învestit în funcţia de prim-ministru al României în mai 2012.

Pe de altă parte, preşedintele Klaus Iohannis cheamă partidele la consultări, luni, la ora 18. Subiectul discuţiei este strategia naţională de apărare a ţării. Preşedintele a anunţat că în primele şase luni ale mandatului va finaliza strategia, iar în luna februarie a început să lucreze la ea.
 
Atunci, şeful statului spunea că vrea să trimită Parlamentului spre adoptare strategia respectivă. 
Acum mai sunt trei săptămâni până se încheie sesiunea, aşa că preşedintele KIaus Ioahnnis poate se pregăteşte să o trimită strategia în plen pentru a fi adoptată.

loading...
Partenerii noștri