Liderii din PSD susțin proiectul de modernizare a partidului

Mai mulți lideri din PSD salută măsurile propuse de conducerea partidului, cea de a separa funcțiile administrative locale de funcțiile politice din partid, precum şi cea privind limitarea mandatelor consecutive pentru funcţiile publice de la nivel local si central, declarându-și astfel susținerea pentru proiectul lui Victor Ponta și al lui Liviu Dragnea de modernizare a PSD.

13 dec. 2014, 08:02
Liderii din PSD susțin proiectul de modernizare a partidului

Potrivit purtătorului de cuvânt al PSD Gabriela Firea, „toți parlamentarii PSD sunt alături de conducerea partidului, alături de Victor Ponta și Liviu Dragnea, în aplicarea proiectului de modernizare a PSD”.

„Ideea de a separa funcțiile administratie de cele de partid este una bună, care va contribui la eliminarea din imaginarul public a percepției de baron. Nu discutăm despre ce este corect în această percepție, ci despre modul în care ea influențează relația cu alegătorii. Susținem ducerea până la capăt a acestui proiect de modernizare”, a mai explicat Firea.

Senatorul PSD Daniel Savu a arătat că proiectul de modernizare a partidului trebuie dus până la capăt, conducerea PSD bucurându-se de sprijinul grupurilor parlamentare. „Programul lui Liviu Dragnea trebuie dus până la capăt și este bine ca toate partidele să facă această distincție între funcțiile politice și cele administrative. Sper ca noul PNL să adopte modelul PSD și să demareze o campanie serioasă de curățare internă”, a subliniat Savu.

În același registru, liderul PSD Dolj, Claudiu Manda, declară că „PSD va fi primul partid care, prin abordările și strategia de modernizare pregătite în acest moment, va elimina noțiunea de ‘baron’ prin separarea funcțiilor la nivel local. Doar prin măsuri concrete de modernizare a partidului vom da semnalul că am înțeles și am învățat din votul dat de români în 2014”.

De asemenea, Ionel Arsene, președintele PSD Neamț, a anunțat că „inițiativa de modernizare a PSD are sustinerea noastră (n.r. a organizației teritoriale), separarea funcțiilor la nivel local poate duce la îmbunătățirea imaginii PSD și a reprezentanților noștri din teritoriu”.

Un alt lider local care susține proiectul de modernizare al PSD este președintele Organizației Olt a PSD Paul Stănescu. Acesta a explicat că „o delimitare a funcției administrative de cea politică, în contextul actual, este binevenită și voi susține și eu această idee în forurile partidului”.

Totodată, şi preşedintele Organizaţiei Municipale PSD Arad, deputatul Flavius Măduţa, și-a anunţat sprijinul pentru proiectul de modernizare a partidului la nivel local. „Ideea de a separa funcţiile administrative de cele de partid este pozitivă, pentru că va diminua capacitatea unor persoane de a acumula funcţii de decizie politică şi administrativă. Este una dintre măsurile prin care putem elimina imaginea celor denumiţi baroni locali. Consider, alături de mulţi dintre colegii mei, că putem da astfel un exemplu şi celorlalte partide care au acuzat influenţa negativă a baronilor locali”, a arătat Măduţa.