Liderii europeni i-au adus un omagiu fostului cancelar german Helmut Kohl

Liderii europeni, în frunte cu Angela Merkel, i-au adus un omagiu fostului cancelar german Helmut Kohl, care a încetat din viaţă, relatează RFI.

16 iun. 2017, 20:12
Liderii europeni i-au adus un omagiu fostului cancelar german Helmut Kohl

Cancelarul german Angela Merkel a afirmat că predecesorul său; Helmut Kohl, i-a „schimbat viaţa în mod decisiv” prin rolul său în reunificarea germană. A fost „o şansă pentru noi, germanii”, a apreciat Angela Merkel care, prin vocea purtătorului său de cuvânt, a salutat puţin mai devreme un „mare european”.

„Pierdem un foarte mare european”, a regretat preşedintele francez Emmanuel Macron, subliniind că „Helmut Kohl a fost unul dintre marii oameni din Europa şi din lumea liberă”. „Helmut Kohl, împreună cu Francois Mitterand, a clădit unitatea Europei şi a aprofunda relaţia franco-germană”, a adăugat şeful statul francez care i-a adresat „Angelei Merkel şi Germaniei mărturia sa de simpatie şi prietenie”.

Preşedintele Consiliului italian Paolo Gentiloni i-a adus de asemenea, un omagiu fostului cancelar. „Italia îşi aminteşte de ei ca de un erou al reunificării germane şi al căderii Zidului european”. „Un adevărat european ne-a părăsit astăzi”, a spus premierul belgian Charles Michel.

Citeşte şi A murit fostul cancelar german Helmut Kohl