Liderii NATO au decis: Rusia trebuie supusă unor NOI SANCŢIUNI

Publicat: Joi, 04 Septembrie 2014 20:02 // Actualizat: Joi, 04 Septembrie 2014 22:18 // Sursa: romaniatv.net

Liderii principalelor state membre ale NATO au convenit, la o întâlnire avută joi în marja summitului NATO, că trebuie instituite noi sancţiuni împotriva Rusiei ca urmare a acţiunilor acesteia în estul separatist al Ucrainei.

Preşedintele francez Fracois Hollande a subliniat că evoluţiile din orele următoare vor fi determinante în decizia de adoptare a unor astfel de sancţiuni la Consiliul European de vineri.

În urma întâlnirii dintre preşedinţii american şi francez, Barack Obama şi François Hollande, cancelarul german Angela Merkel, premierii britanic şi italian David Cameron şi Matteo Renzi şi preşedintele ucrainean Petro Poroşenko, Administraţia de la Casa Albă a emis o declaraţie în care afirmă că aceşti 'lideri au condamnat din nou continuarea încălcării flagrante de către Rusia a suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Ucrainei şi au convenit asupra necesităţii ca Rusia să fie supusă unor costuri adiţionale pentru acţiunile ei'.

Citeşte şi Summitul NATO, marcat de tensiuni încă din prima zi. Criza ucraineană şi Statul Islamic, subiectele principale

La rândul său, preşedintele Francois Hollande a declarat în faţa presei că Uniunea Europeană va lua vineri o decizie în ce priveşte înăsprirea sancţiunilor la adresa Rusiei, iar această decizie depinde de evenimentele din orele următoare, în prezent guvernul ucrainean încercând să încheie un armistiţiu cu insurgenţii proruşi.

SUA pregătesc deja o nouă serie de sancţiuni împotriva Rusiei
     
Statele Unite pregătesc o nouă serie de sancţiuni economice împotriva Rusiei în urma intervenţiei acesteia în favoarea insurgenţilor separatişti din Ucraina, a declarat joi consilierul adjunct pe probleme de securitate naţională al Statelor Unite, Ben Rhodes, citat de agenţia Reuters.

Acesta a declarat ziariştilor prezenţi la summitul NATO că măsurile ce vor fi adoptate de Administraţia americană sunt în curs de finalizare, dar a refuzat să ofere detalii despre sectoarele ce vor fi vizate de noile sancţiuni. 'Ideea principală este că Rusia trebuie să plătească în continuare pentru escaladarea pe care o provoacă', a indicat oficialul american, adăugând că 'dacă Rusia escaladează (conflictul), atunci şi noi vom escalada presiunea noastră'.

UE anunţă vineri sancţiunile

Uniunea Europeană este de aşteptat sa anunţe vineri după-amiază o nouă serie de sancţiuni împotriva Rusiei, decise de liderii europeni după informaţii despre participarea trupelor ruse alături de rebelii proruşi.

Propunerile înaintate de Comisia Europeană ambasadorilor prevăd aprofundarea sancţiunilor economice, denumite faza 3 şi decise la sfârşitul lunii iulie, şi care vizează accesul pe pieţele de capital, apărarea, bunurile cu dublă utilizare civilă şi militară, precum şi tehnologiile sensibile.

În plus, circa douăzeci de personalităţi 'provenind din cercurile puterii şi anturajul' preşedintelui rus Vladimir Putin ar putea fi adăugate pe lista persoanelor vizate de îngheţarea bunurilor şi interdicţia de călătorie în UE, potrivit unei surse europene. Numele ministrului rus al apărării, Serghei Şoigu, este menţionat în mod special.

loading...
6 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
05 sep 10:43
... În urma discuţiilor bilaterale dintre Cameron şi Obama, surse guvernamentale britanice au anunţat că noi sancţiuni împotriva Rusiei ar fi convenite vineri. Statele Unite pregătesc, în strânsă coordonare cu UE, o nouă serie de sancţiuni economice...
05 sep 00:38
...Numele ministrului rus al apărării, Serghei Şoigu, este menţionat în mod special. Source Article from http://www.romaniatv.net/liderii-nato-au-decis-rusia-trebuie-supusa-unor-noi-sanctiuni_168366.htmlLiderii NATO au decis: Rusia trebuie supusă unor NOI SANCŢIUNI Sursa: ...
04 sep 22:22
...instituite noi sancţiuni împotriva Rusiei ca urmare a acţiunilor acesteia în estul separatist al Ucrainei. Citește mai departe…

...
04 sep 20:32
...noi sancţiuni împotriva Rusiei ca urmare a acţiunilor acesteia în estul separatist al Ucrainei. Citește mai departe… >>>>Citeste tot >>>> ...
04 sep 20:19
...marja summitului NATO, că trebuie instituite noi sancţiuni împotriva Rusiei ca urmare a acţiunilor acesteia în …read more ...
04 sep 20:13
... Liderii principalelor state membre ale NATO au convenit, la o întâlnire avută joi în marja summitului...
1
EUR
4.8730
RON
23 Oct
noapte 6 °
zi 23 °
Ultimele joburi adaugate
24 H