Liderii PNL de la Parlament nu au fost contactaţi pentru comisia de anchetă a terenului lui Traian Băsescu

Într-o intervenţie la România TV, liderul de grup al senatorilor PNL, Puiu Haşotti, a declarat că nu a fost consultat de PSD în legătură cu iniţiativa de a constitui o comisiei mixtă privind modul în care fiica lui Traian Băsescu a cumpărat terenul agricol în Călăraşi. Haşotti a spus că o asemenea decizie va trebui adoptată la nivelul liderilor partidelor din USL.

19 nov. 2013, 15:40
Liderii PNL de la Parlament nu au fost contactaţi pentru comisia de anchetă a terenului lui Traian Băsescu

„Eu nu am fost informat ca lider de grup de acest demers. Nici un parlamentar PNL nu ştie de acest lucru, dar dacă va exista o decizie politică în acest sens, grupurile parlamentare vor discuta cu conducerea partidului şi vor acţiona în consecinţă”, a declarat Haşotti.

Acesta a precizat că nu vede care este rostul aceste comisii, din mai multe motive. „Personal, nu cred în oportunitatea unei comisii de anchetă. Dacă facem comisii de anchetă pentru orice, ele se decredibilizează”, a spus Puiu Haşotti. De asemenea, acesta a arătat că preşedintele Traian Băsescu nu poate fi chemat la această comisie, iar nu are vreun rost ca Parlamentul să ancheteze un contract încheiat între două persoane private, cum sunt Ioana Băsescu şi cel care i-a vândut terenul.

În plus, Haşotti a amintit că deja comisia senatorială de buget-finanţe cercetează legalitatea implicării CEC Bank în cadrul acestei tranzacţii, înfiinţarea unei alte comisii fiind necesară doar în funcţie de raportul pe care-l va prezenta comisia de buget-finanţe.

Liderul deputaţilor PNL, George Scutaru, a confirmat faptul că nu a fost nici el informat privind iniţiativa PSD. „Nici eu, nici Puiu Haşotti, liderul de grup de la Senat, nu am fost contactaţi. L-am întrebat şi pe Crin Antonescu şi nici domnia sa nu a avut o discuţie pe această temă. Nu este o decizie doar a grupului parlamentar, un asemenea subiect necesitând o discuţie la vârful PNL”, a precizat liderul deputaţilor PNL pentru Mediafax.

Premierul Victor Ponta a anunţat, marţi, că a discutat cu liderii grupurilor parlamentare pentru înfiinţarea unei comisii de anchetă în „cazul Călăraşi”, deoarece comisia de la Senat are o altă misiune, respectiv analiza activităţii CEC Bank.

„Mi-au spus liderii de grup PSD, şi de la PNL, şi de la PC că lucrează la formarea unei comisii comune. (…) Liderii de grup vor să propună o comisie a Camerei Deputaţilor şi Senatului care să ancheteze activitatea tuturor acelor persoane angajate în instituţiile publice legată de afacerea de la Călăraşi”, a spus Ponta.