Liderii UE se întâlnesc cu cei ai RUSIEI şi UCRAINEI, la Minsk

Liderii Uniunii Europene, Ucrainei şi Rusiei se vor întâlni la 26 august la Minsk pentru a discuta despre securitate energetică şi conflictul din estul Ucrainei, a anunţat marţi preşedintele ucrainean Petro Poroşenko, informează Reuters.

19 aug. 2014, 15:10
Liderii UE se întâlnesc cu cei ai RUSIEI şi UCRAINEI, la Minsk

‘La reuniunea la nivel înalt vor fi abordate probleme legate de punerea în aplicare a Acordului de asociere dintre Ucraina şi Uniunea Europeană, securitatea energetică şi stabilizarea situaţiei din Donbas’, se arată într-un comunicat postat pe site-ul preşedinţiei ucrainene.

La întâlnire vor participa şi liderii din Kazahstan şi Belarus, care fac parte din Uniunea vamală, alături de Rusia, se menţionează în comunicat.

Citeşte şi Ucraina a semnat acordul de asociere cu Uniunea Europeană

Kremlinul a anunţat la rândul său că preşedintele rus Vladimir Putin se va întâlni cu liderii UE şi Ucrainei marţea viitoare în capitala Republicii Belarus, întâlnire la care vor fi prezenţi şi liderii din Belarus şi Kazahstan.

Demnitarii prezenţi ‘vor discuta despre relaţiile dintre Ucraina şi Uniunea Vamală şi vor fi şi o serie de reuniuni bilaterale’, a precizat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de Reuters.