Liderul BNS: Majorarea salariilor din Sănătate, o măsură pompieristică care va crea haos

Preşedintele Blocului Naţional Sindical, Dumitru Costin, a declarat, miercuri, referitor la decizia Guvernului de majora salariile angajaţilor din Sănătate cu 25%, că este "o măsură pompieristică care va crea haos".

19 aug. 2015, 11:07
Liderul BNS: Majorarea salariilor din Sănătate, o măsură pompieristică care va crea haos

Mărirea salariilor din Sănătate este o măsură pompieristică, care va crea haos, discriminare şi reacţii ferme din partea alor categorii din sectorul bugetar şi va declansa o avalanşă de demersuri juridice împotriva Guvernului„, a declarat preşedintele BNS, Dumitru Costin, citat de Mediafax.

Preşedintele BNS a mai declarat că sunt posibile acţiuni de protest atât în ţară, cât şi în Bucucureşti, la sfârşitul lunii septembrie, începutul lunii octormbrie, care „să sancţioneze haosul” salarizării din sistemul bugetar, întârzierea nejustificată a modificărilor din legislaţia muncii şi a relaţiilor industriale, precum şi „excesiva simpatie pe care Guvuverul României o manifestă faţă de capital, în detrimentul lucratorilor”.

Premierul Victor Ponta a anunţat, marţi, că va fi adoptată o ordonanţă de urgenţă pentru şedinţa Guvernului de săptămana viitoare privind majorarea de 25% a salariilor pentru tot personalul sanitar, de la 1 octombrie.

CITEŞTE ŞI: Victor Ponta, despre majorările salariale: NU ne angajăm la ce nu putem să facem