Ramzan Kadîrov ar fi în stare critică după un transplant de rinichi. Liderul cecen infirmă zvonurile cu un VIDEO

Ramzan Kadîrov ar fi în stare gravă după un transplant de rinichi, susțin liderul opoziției din Rusia şi un lider al spionajului ucrainean. La o zi după zvonuri, cecenul a publicat un videoclip pentru a demonstra că este sănătos.

17 sept. 2023, 15:27
Ramzan Kadîrov ar fi în stare critică după un transplant de rinichi. Liderul cecen infirmă zvonurile cu un VIDEO

Liderul cecen Ramzan Kadîrov, aliat loial al lui Vladimir Putin, a publicat duminică un videoclip, despre care nu se știe când a fost înregistrat, în care cataloghează drept „minciuni” zvonurile care circulă cu privire la deteriorarea stării sale de sănătate, relatează AFP. Asta, după ce zilele trecute Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a spus că liderul cecenilor se află în stare critică.

Liderul cecen Ramzan Kadîrov ar fi în stare critică. Andrii Iusov, reprezentantul Serviciului de informații al apărării din Ucraina, a declarat că Ramzan Kadîrov, șeful Ceceniei, controlată de Kremlin, se află în stare critică, transmite cotidianul ucrainean Pravda.

„Putem confirma că el [Kadîrov – n.r.] a avut o altă criză severă și că se află în stare critică în ultimele zile”, a declarat acesta.

Anterior, presa a relatat că Ramzan Kadîrov ar fi în comă. Serviciul de Securitate al Ucrainei l-a pus pe Kadîrov pe lista persoanelor căutate în luna septembrie a anului trecut. El este căutat în temeiul articolului 110.3 (invadarea integrității teritoriale și a inviolabilității Ucrainei, care a dus la moartea unor persoane sau la alte consecințe grave) și al articolului 437.2 (planificarea, pregătirea, declanșarea și desfășurarea unui război agresiv) din Codul penal al Ucrainei. În temeiul acestor articole, Kadîrov riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 10 ani la închisoare pe viață.
Rusia a reluat masiv bombardamentele în Ucraina. Kadîrov nu-l iartă pe Prigojin: „Am crezut că unii oameni îşi iubesc Patria, că sunt de încredere”

Ghenadi Gudkov, fost deputat în Duma de Stat, a vorbit şi el despre starea de sănătate a liderului cecen în podcastul jurnalistei ruse independente Iulia Latinina, joi, 14 septembrie, informația fiind preluată apoi de portalul ucrainean de știri Dialog.

Citând surse de rang înalt din Cecenia, liderul poziției ruse a spus că Ramzan Kadîrov e în stare gravă după un transplant de rinichi, corpul lui respingând organul primit.

„I-am sunat pe ceceni proeminenți. Potrivit datelor lor, Kadîrov a suferit o operație, un transplant, care nu a avut succes în totalitate, se presupune că nu totul a prins, au apărut niște abcese. Starea lui de sănătate este foarte proastă”, a spus Gudkov.

Zvonuri despre o deteriorare bruscă a sănătății lui Kadîrov au apărut în primăvara anului 2023. Apoi, jurnalistul kazah Azamat Maitanov a scris că liderul cecen are probleme renale grave.
Liderul cecen Ramzan Kadîrov, îmbrăcat cu o jachetă Louis Vuitton de 2.400 euro, la o întâlnire cu generalii săi
Informațiile despre starea de sănătate a lui Ramzan Kadîrov nu au putut fi verificate și nici confirmate oficial.

Liderul cecen Ramzan Kadîrov, un aliat al preşedintelui rus Vladimir Putin şi ale cărui forţe au luptat frecvent alături de unităţi din gruparea paramilitară rusă Wagner în Ucraina, a lăudat moştenirea lui Evgheni Prigojin după presupusa moarte a liderului Wagner în prăbuşirea unui avion, relatează News.ro, care citează CNN.