Liderul grupării Hell’s Angels, acuzat de trafic de droguri, spălare de bani şi tentativă de omor, este extrădat în SUA

Liderul grupării Hell's Angels România, Marius Lazăr, este extrădat luni din România în Statele Unite ale Americii, unde va fi judecat pentru trafic de droguri şi spălare de bani.

16 ian. 2023, 09:23
Liderul grupării Hell’s Angels, acuzat de trafic de droguri, spălare de bani şi tentativă de omor, este extrădat în SUA

Cererea de extrădare pe numele lui Marius Lazăr a fost aprobată în luna ianuarie 2023. Liderul grupării Hell’s Angels va fi transferat în Statele Unite ale Americii, unde va fi judecat pentru faptele de care este învinuit.

”În cursul anului 2020, poliţiştii Serviciul Antidrog din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T., au desfăşurat investigaţii ce au vizat membrii ai HELLS ANGELS, implicaţi în traficul internaţional de droguri. Activităţile au fost desfăşurate în colaborare cu D.E.A. şi  U.S. Marshals, într-o cerere de comisie rogatorie formulată de către Departamentul de Justiţie al Statelor Unite, sub aspectul cercetării infracţiunilor de complicitate la trafic de droguri, spălare de bani, conspiraţie la spălare de bani, prelucrarea sau distribuirea cu scopul importării ilegale şi importul de substanţe controlate, încălcare regimului armelor şi muniţiilor, săvârşirea de acte pregătitoare pentru infracţiunea de omor,   grup infracţional organizat, ce intră sub incidenţa legii R.I.C.O., (Racketeer Influenced and Corrupt Organizations Act) toate prevăzute de Codul Penal al Statelor Unite ale Americii”, transmite luni IGPR, precizând că aceste fapte sunt corespunzătoare în legislaţia română cu infracţiunile de trafic internaţional de droguri de mare risc, spălarea banilor şi complicitate la tentativă de omor.

Citeşte şi: PICCJ: NEGULESCU E VINOVAT! Parchetul General critica in termeni duri sentinta Inaltei Curti de achitare a fostului procuror DNA Mircea Negulescu. PICCJ cere desfiintarea sentintei si constatarea vinovatiei lui Negulescu pentru dosarul fabricat impotriva fostului deputat Vlad Cosma: “Afirmatiile instantei sunt cinice”. Cosma scoate artileria grea: avocatul Horia Miclescu!

În urma acestor acţiuni a fost emis de către autorităţile judiciare din Statele Unite ale Americii un mandat provizoriu de arestare, în vederea extrădării, pe numele unui cetăţean român, mandat ce a fost pus în aplicare de autorităţile române.

”Cererea de extrădare a fost aprobată în luna ianuarie 2023, iar persoana de cetăţenie română va fi transferată în S.U.A., unde va fi judecată pentru faptele de care este învinuit. În realizarea acestei operaţiuni şi a extrădării, poliţiştii Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate au beneficiat de sprijinul de specialitate al  poliţiştilor din cadrul  Direcţiei Operaţiuni Speciale şi din cadrul D.G.P.M.B. – Biroul Urmăriri şi al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră – P.T.F. Aeroport Otopeni”, menţionează IGPR.

De asemenea, M.A.E., prin Agentul Guvernamental la C.E.D.O., a reuşit să lămurească situaţia specifică la Curtea Europeană, unde au fost atacate mandatul internaţional de arestare şi procedura extrădării.

Citeşte şi: Lovitură grea pentru Fane Văncică, la început de an! Interlopul rămâne în arest și urmează să fie executat silit