Liderul opoziţiei avertizează: urmează revolte militare împotriva guvernului

Liderul opoziţiei venezuelene Leopoldo Lopez a avertizat joi că vor apărea noi revolte militare contra guvernului lui Nicolas Maduro, pe care nu-l recunoaşte şi pe care a încercat să-l răstoarne marţi printr-o scurtă rebeliune condusă de şeful Parlamentului, Juan Guaido, alături de peste 20 de militari, transmite EFE.

03 mai 2019, 08:02
Liderul opoziţiei avertizează: urmează revolte militare împotriva guvernului

Lopez, care marţi a ironizat sentinţa primită, de aproape 14 ani de închisoare, pedeapsă executată la domiciliul său pentru fapte violente pe timpul protestelor antiguvernamentale din 2014, l-a însoţit pe Guaido şi peste 20 de militari care s-au exprimat contra lui Maduro din apropierea unei baze aeriene.

În aceeaşi zi, el a participat şi la manifestaţiile din Altamira, bastionul opoziţiei de la Caracas, dar la căderea serii s-a refugiat la reşedinţa ambasadorului Spaniei, potrivit Agerpres

„Credeţi-mă: fisura care s-a deschis pe 30 aprilie se va transforma într-o spărtură, iar acea spărtură va duce în final la ruperea digului”, a spus Lopez înainte de a prevesti o schimbare de guvern în următoarele săptămâni.

În acest sens, după cum a declarat liderul opoziţiei, el a avut în ultima lună mai multe întâlniri la domiciliul său cu generali şi reprezentanţi ai diferitelor componente ale forţelor armate.

Citeşte şi O persoană a murit şi alte zeci au fost rănite în protestele din Venezuela

„Pot să vă spun că ceea ce a început pe 30 aprilie este un proces ireversibil”, a subliniat el. „Ne-am pregătit pentru aceasta, nu este ceva improvizat”, a precizat Leopoldo Lopez cu referire la planurile opoziţiei de a-l răsturna de la putere pe Maduro şi care i-au adus un nou mandat de arestare emis marţi de un tribunal din Caracas, potrivit Agerpres.

Cu toate acestea, el a arătat că nu îi este teamă de închisoare. „Nu vreau să mă întorc în închisoare, închisoarea este un infern, dar nu mă tem de închisoare aşa cum nu mă tem de Maduro, nu mă tem de dictatură şi de niciunul din mijloacele de represiune avute la dispoziţie de Maduro”, a mai spus Lopez.

El a apreciat totodată că Venezuela se află la doar câteva săptămâni distanţă de o schimbare politică, în ciuda faptului că Forţele Armate au confirmat subordonarea lor totală faţă de liderul chavist.