Liderul opoziţiei, trimis după gratii

Liderul opoziţiei pakistaneze Shehbaz Sharif a fost trimis sâmbătă în spatele gratiilor, pentru zece zile, după ce cu o zi înainte a fost arestat într-o dosar de corupţie, a anunţat avocatul său, ceea ce înseamnă că Sharif nu va putea să-şi susţină partidul în alegerile cruciale ce vor avea loc săptămâna viitoare în Pakistan, informează Reuters.

06 oct. 2018, 14:17
Liderul opoziţiei, trimis după gratii

Shehbaz Sharif, preşedintele Ligii Musulmane din Pakistan, a fost reţinut vineri în oraşul Lahore, din estul ţării, de agenţia anticorupţie (NAB), precizează un comunicat oficial.

Shehbaz Sharif, fratele mai mic al fostului premier demis Nawaz Sharif, a fost până în această vară prim-ministru al celei mai mari provincii pakistaneze, Punjab, şi în prezent conduce opoziţia în parlamentul ţării.

Instanţa a ascultat acuzaţiile de corupţie care i se aduc lui Sharif, conform cărora în 2014 el a anulat un contract cu o companie de construcţie pentru ridicarea unei uzine de epurare a apei şi a încercat să-l acorde altei companii în schimbul unei mite. Tribunalul a decis ca Shehbaz Sharif să rămână închis pentru zece zile, pentru a fi interogat, a precizat avocatul său Azam Nazir Tarar, informează Agerpres.

Sute de activişti ai Ligii Musulmane din Pakistan s-au adunat în faţa tribunalului, scandând sloganuri pro-Sharif, în timp ce poliţia şi forţe armate au fost desfăşurate la faţa locului.

Sharif neagă orice delict, iar fratele său a denunţat cazurile de corupţie împotriva lui şi a altor lideri ai partidului ca fiind motivate politic, potrivit Agerpres.

Scrutinul de săptămâna viitoare, în care sunt puse în joc câteva mandate, nu va schimba configuraţia parlamentului, dar este văzut ca un test de popularitate pentru noul guvern, instalat în luna august.