Liderul separatist de la Tiraspol, Evgheni Şevciuk, convoacă „consiliul de securitate” al Transnistriei

Liderul separatist de la Tiraspol, Evgheni Șevciuk, a convocat miercuri așa-numitul consiliu de securitate al regiunii din stânga Nistrului, scrie agenția transnistreană Novosti PMR.

11 iun. 2015, 12:25
Liderul separatist de la Tiraspol, Evgheni Şevciuk, convoacă „consiliul de securitate” al Transnistriei

”În acest moment nu dispunem de informații privind o amenințare militară directă, dar constatăm o concentrare de forțe și mijloace din partea Ucrainei în apropierea granițelor noastre și, în același timp, o activizare a pregătirii forțelor Republicii Moldova: au loc exerciții și antrenamente cu implicarea unor specialiști occidentali”, a afirmat Șevciuk.

În același cadru, Evgheni Șevciuk a mai declarat că ‘republica trece printr-o perioadă dificilă marcată de probleme economice și presiuni informaționale din partea statelor vecine’, potrivit Agerpres.

Liderul de la Tiraspol a adăugat că Transnistria promovează ‘o politică externă pașnică’ și că își dorește ‘relații de bună vecinătate’ cu Republica Moldova și Ucraina.

Aceeași agenție transnistreană a scris tot miercuri, citând publicația ucraineană Timer din Odesa, că autoritățile ucrainene s-ar pregăti să instaleze în viitorul apropiat sisteme de rachete antiaeriene S-300 la frontiera cu Transnistria. Anterior, noul guvernator al regiunii Odesa, fostul președinte georgian Mihail Saakașvili, declara că Ucraina va lua toate măsurile necesare pentru consolidarea liniei de frontieră cu Transnistria.