Liderul sindical din Poliţie Iulian Surugiu, arestat la domiciliu

Liderul sindical din Poliţie, Iulian Surugiu a primit arest la domiciliu, informează România TV. El e cercetat intr-un dosar cu prejudiciu de aproape două milioane de euro şi este acuzat de evaziune fiscală. Poliţiştii au scotocit 12 ore la domiciul său şi au ridicat mai multe probe. 

24 iun. 2016, 20:13
Liderul sindical din Poliţie Iulian Surugiu, arestat la domiciliu

UPDATE Iulian Surugiu a primit vineri seară măsura arestului la domiciliu, a anunţat România TV. Măsura nu este definitivă.

„S-au făcut percheziţii la mine acasă, la casa fostei neveste şi la casa fostului cumnat. I-am dat fostului cumnat un împrumut de 600.000 de euro în 2010. A mai pus şi el şi apoi am început să construim, noi cu asta ne ocupăm, construim. Am cerut o rambursare de TVA de 30 de miliarde şi cei de la ANAF spun că au suspiciuni de evaziune fiscală. Nu am făcut evaziune fiscală, am ştiut doar să muncesc”, declara joi Iulian Surugiu, citat de Mediafax.

Într-un comunicat de presă postat pe site-ul sindicatului susţine că ar fi vorba despre firma Alro Metal Ghencea SRL, unde acţionar este fostul său cumnat.

 

După mai bine de 9 ore  de audieri în care a dat explicaţii anchetatorilor, Iulian Surugiu a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind acuzat de evaziune fiscală. Anchetatorii susţin că acesta controlează din umbră mai multe societăţi: o firmă de construcţii, dar şi o firmă care se ocupă cu reciclarea materialelor feroase.

Totodată s-au făcut şi percheziţii, joi, la domiciliul său, dar şi la sediul uneia dintre firmele sale, iar poliţiştii au ridicat mai multe documente care cel mai probabil vor fi folosite ca probe în dosar.

Iulian Surugiu a declarat, atât la sosirea la audieri cât şi la ieşirea de la acestea, că este nevinovat, că şi-a dat demisia, dar şi că a fost persecutat de un individ care l-a ameninţat cu moartea.

În cauza înregistrată la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti se efectuează acte de cercetare specifice fazei de urmărire penale faţă de 28 de suspecţi, împotriva cărora s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală, respectiv complicitate la evaziune fiscală.

Citeşte şi: Percheziţii la 45 de firme, prejudiciu de 2 mil Euro. Iulian Surugiu, liderul sindicaliştilor din Poliţie, implicat