Liderul sindical Dumitru Coarnă: Îi solicit public demisia lui Carmen Dan. E clar că are o problemă cu legea

Publicat: Luni, 07 August 2017 09:21 // Actualizat: Luni, 07 August 2017 09:21 // Sursa: romaniatv.net

Dumitru Coarnă, președintele SNPPC, cere, în mod public, demisia ministrului Carmen Dan.

„Doamna ministru Carmen Dan trebuie să demisioneze, în condiţiile în care cu un deficit structural de 20.000 de oameni, pensionezi la 39 de ani cu 130 de milioane pensie, după care a doua zi îl reîncadrezi. Este clar că ai o problemă cu legea", notează dcnews.

Liderul sindical a prezentat o listă cu persoane pensionate „cu încălcarea legii", după cum a precizat acesta.

    Roşan Lucian Călin – 41 de ani, 12.000 lei, secretar general
    Oprea Alina Rodica – 43 de ani, 13.000 lei, secretar general adjunct
    Bălteanu Laurenţiu – 43 de ani, 14.000 lei, şef Direcţia Generală Management Resurse Umane a MAI
    Ciocoiu Cornel – 43 de ani, 13.500 lei, secretar de stat
    Trifan Gabriela – 46 de ani, 7.500 lei, soţia secretarului de stat Trifan.

„Toţi aceşti oameni, în opinia mea, au fost pensionaţi cu încălcarea legii, pentru că, nici moral, nici legal, nu cred că cineva îşi permite să pensioneze oameni la vârste atât de tinere, în condiţiile în care deficitul structural din Ministerul de Interne este de 20.000. Vi i-am enumerat doar pe cei pe care i-a pensionat doamna Carmen Dan, dar are şi domnul Tudorache nişte pensionari", a punctat președintele SNPPC.

„Am rugat-o să nu mai pensioneze cu încălcarea legii. Fac precizarea că nu în baza Legii 223 pe 2015 au fost pensionaţi aceşti oameni, ci în baza Legii 360, care a fost modificată cu Ordonanţa 21. Prin acest artificiu, şi-a pensionat protejaţii prin, spun eu, încălcarea legii. Nu îndeplinesc condiţiile de vechime şi vârstă prevăzute în Legea 223/2015. Trebuiau să lucreze în continuare. Repet, prin acest artificiu, despre care spun că este ilegal, a continuat aceste pensionări. Ultima a fost pe 27.07, ştiind că urmează să trimită Ordonanţă de Guvern prin care să diminueze pensiile. Cineva ar trebui să cerceteze aceste lucruri. În contextul unui deficit de oameni, îţi permiţi să pensionezi", a subliniat Dumitru Coarnă.

„O să formulăm o plângere penală, însă, până atunci, adresez rugămintea primului ministru cu prioritate să corecteze aceste lucruri şi să declanşeze proceduri de cercetare administrativă în cadrul Ministerului de Interne, pentru că există posibilitatea, juridic vorbind, să anuleze aceste decizii de pensionare şi să revină oamenii la serviciu, să muncească pentru ţara aceasta. La modul cel mai serios, îi solicit public demisia doamnei ministru Carmen Dan", a spus Dumitru Coarnă.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Carmen Dan Dumitru Coarnă pensii speciale
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8378
RON
06 Jul
noapte 21 °
zi 36 °
Ultimele joburi adaugate
24 H