LIDERUL Stat Islamic din Irak a fost ucis într-o operaţiune tip comando

Abu Yaser Al-Issawi, liderul filialei irakiene a reţelei teroriste Stat Islamic (Daesh), a fost ucis în cursul unei operaţiuni militare, anunţă premierul Irakului, Mustafa Al-Kadhimi.

28 ian. 2021, 21:59
LIDERUL Stat Islamic din Irak a fost ucis într-o operaţiune tip comando

LIDERUL Stat Islamic din Irak a fost ucis. Premierul Irakului, Mustafa Al-Kadhimi a anunţat, joi, pe Twitter că teroriştii au primit o ripostă fulgerătoare. Liderul filialei irakiene a reţelei teroriste Stat Islamic (Daesh), Abu Yaser Al-Issawi, a fost ucis în cursul unei operaţiuni militare.

Coaliţia antiteroristă coordonată de Statele Unite a efectuat, miercuri, raiduri aeriene în provincia irakiană Kirkuk. Cel puţin zece militanţi islamişti au fost ucişi în bombardamente, spun surse militare citate de Agenţia France-Presse.

Potrivit unui oficial militar irakian, printre militanţii islamişti ucişi în provincia Kirkuk se numără Abu Yaser Al-Issawi, liderul filialei irakiene a reţelei teroriste Stat Islamic.

„Am promis şi am îndeplinit. Mi-am dat cuvântul că îi vom urmări pe teroriştii din cadrul Daesh (Stat Islamic -n.red.), le-am dat o ripostă fulgerătoare.

Forţele noastre armate eroice l-au eliminat pe comandantul Daesh, Abu Yaser Al-Issawi, în cadrul unei operaţiuni coordonate de serviciile de informaţii”, a spus premierul irakian, Mustafa Al-Kadhimi.

Într-un mod asemănător, Soleimani, şeful diviziei de elită din străinătate a Gărzilor Revoluţionare iraniene, a fost ucis alături de liderul de miliţie irakiană Abu Mahdi al-Muhandis, pe 3 ianuarie 2020, într-un atac american cu drone efectuat împotriva convoiului lor pe aeroportul din Bagdad. Washingtonul l-a acuzat pe Soleimani de organizarea de atacuri ale unor miliţii irakiene împotriva forţelor americane din regiune.

Agenţia Naţională de Informaţii din Irak a anunţat, miercuri, potrivit postului Al Arabiya, dejucarea unui complot terorist care viza sediul Guvernoratului provinciei Kirkuk.

Anunţul privind eliminarea liderului organizaţiei Stat Islamic intervine la o săptămână după dublul atac terorist din Bagdad, soldat cu 28 de morţi şi 70 de răniţi. Atentatul a fost revendicat de reţeaua teroristă sunnită Stat Islamic.

Gruparea teroristă Stat Islamic a revendicat dublul atentat din Irak
Gruparea Statul Islamic a revendicat, în noaptea de joi spre vineri, dublul atentat sinucigaş soldat joi cu 32 de morţi şi 110 răniţi într-o piaţă foarte aglomerată din Bagdad, relatează AFP.

Modul de operare – un kamikaze, urmat de alt kamikaze, în timp ce se depun eforturi de salvare a răniţilor – a fost foslosit în trecut de SI.

Gruparea jihadistă a cucerit aproape o treime din suprafaţa Irakului în 2014. Bagdadul şi-a anunţat victoria împotriva jihadiştilor în 2017.
Celule jihadiste se ascund, de atunci, în numeroase zone muntoase şi deşertice din Irak.