Liderul unei grupări interlope din Iaşi, prins de poliţişti în Neamţ

Liderul unei grupări interlope din Iaşi, Cătălin Costea, căutat de poliţişti după ce a fost condamnat la şase ani de închisoare pentru trafic de persoane, a fost prins în judeţul Neamţ. Acesta a fost adus la Penitenciarul din Iaşi, alături de un alt bărbat condamnat în acelaşi dosar.

20 iun. 2013, 16:14
Liderul unei grupări interlope din Iaşi, prins de poliţişti în Neamţ

Potrivit unui comunicat transmis, joi, de Poliţia Judeţeană Iaşi, Cătălin Costea, în vârstă de 37 de ani, condamnat de Tribunalul Iaşi la şase ani de închisoare, a fost prins miercuri la Roman (Neamţ), scrie Mediafax.

Totodată, a fost prins şi un alt bărbat, în vârstă de 45 de ani, condamnat în acelaşi dosar. Cele două persoane au fost aduse la Iaşi şi încarcerate la Penitenciarul de Maximă Siguranţă din municipiu.

„Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale au pus în aplicare două mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, emise de instanţă, prin care Cătălin C., de 37 ani, din comuna Holboca, şi Mihai T., de 45 ani, din municipiul Iaşi, au fost condamnaţi la 6 ani închisoare pentru trafic de persoane şi iniţierea sau constituirea ori aderarea sau sprijinire sub orice formă a unui grup în vederea săvârşirii de infracţiuni. Cei doi au fost reţinuti la Roman, ulterior fiind duşi în Penitenciarul Iaşi”, se preciza în comunicatul IPJ Iaşi.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Iaşi, Alexandru Chelaru, a declarat că mandatele de executare a pedepsei au fost emise miercuri de către magistraţii Tribunalului Iaşi şi că „poliţiştii le-au pus în aplicare în cel mai scurt timp”.

Surse din cadrul Poliţiei susţin că Băcăuanu şi Ţurcanu au fost prinşi în trafic, în aceeaşi maşină, pe o stradă din localitatea Roman.

Cătălin Costea, liderul clanului interlop Băcăuanu din Iaşi, a fost condamnat în iulie 2010 la şase ani de închisoare, după ce în perioada octombrie 2002 – martie 2005 a racolat zeci de tinere din zona Moldovei, printre care şi minore, pe care le-a exploatat sexual în Olanda şi Polonia.

Tinerele erau mai întâi angajate ca ospătăriţe la un local din Iaşi, apoi ca dansatoare în club, după care erau duse în străinătate şi obligate să se prostitueze.

De-a lungul timpului, membrii clanului Băcăuanu, condus de Cătălin Costea, au fost implicaţi în mai multe conflicte cu reprezentanţii altui clan cunoscut din Iaşi, Corduneanu.

În anul 2009, Cătălin Costea s-a bătut cu membrii clanului Corduneanu în clubul Hypnotic din Iaşi, un agent de pază şi alte câteva persoane ajungând la spital.

Tot în anul 2009, între membrii celor două clanuri a izbucnit o altercaţie într-un alt club ieşean, în scandal fiind implicat şi Cătălin Costea.

În 15 iunie 2013, membri ai celor două clanuri s-au încăierat într-un local din centrul Iaşiului, mai mulţi participanţi la acest scandal fiind cercetaţi de către Poliţie.

Citeşte şi România este o ţară de origine, tranzit şi destinaţie pentru victimele traficului de persoane