Lidia Fecioru dezvăluie secretul banilor. Ce trebuie să faci în Prima zi de Paște pentru a avea noroc: „Obligatoriu când bat clopotele la biserică”

Lidia Fecioru a dezvăluit câteva dintre obiceiurile și tradițiile care se respectau mereu în familia sa, de Prima zi de Paște.
Alina Costache
05 mai 2024, 10:26
Lidia Fecioru dezvăluie secretul banilor. Ce trebuie să faci în Prima zi de Paște pentru a avea noroc:
Descoperă ritualul 369, care te ajută să-ţi îndeplineşti orice dorinţă. Lidia Fecioru îţi spune ce trebuie să faci dacă vrei bani

Există mai multe tradiții și obiceiuri pe care trebuie să le respecți în Prima zi de Paște, pentru a avea parte de noroc și sănătate tot anul, iar Lidia Fecioru a dezvăluit câteva dintre ele. În primul rând, aceasta spune că trebuie neapărat să mergi pe 5 mai la biserică, acolo unde e esențial să duci și un bănuț pentru a fi sfințit. Acesta nu se aruncă, ci se ține în portofel pentru noroc, spune ea.

„Să nu uităm să ne ducem un bănuț să-l sfințim la biserică în ziua de Paște, dimineața, și să-l păstrăm acolo, în portofel. O bancnotă, o monedă, orice.”, a declarat Lidia Fecioru, în cadrul emisiunii Adevăruri ascunse.

„Ar fi bine un bănuț de argint dacă am avea. Așa e tradiția.”, a completat și Mihai Voropchievici. „Doar la orașe mai mari se duce lumea doar după lumină. În rest, lumea duce merinde și le sfințește preotul. Din tot ce au gătit, duc câte un pic. La noi se făcea o pască cu brânză, care avea obligatoriu niște flori deasupra, ca ornament. Acele flori se tăiau și se dădeau la vite, să fie sănătoase, să nu se deoache, să facă viței frumoși și să dea lapte mult.”, mai spune Lidia Fecioru.

 

Lidia Fecioru, tradiții și obiceiuri din copilărie

O altă tradiție de care Lidia Fecioru își amintește încă din copilărie este participarea la slujba sfântă din Prima zi de Paște, unde toți creștinii duceau mereu câte puțin din fiecare preparat, pentru ca acestea să fie sfințite. Abia după ce se întorceau de aici, aceasta spune că familia sa lua masa, dar mai respecta mereu încă un obicei.

„Până nu se venea de la biserică cu merindele sfințite, nu mânca nimeni. Dimineața pe la ora 6 se face sfințirea, după care lumea vine acasă. Pune masa, pune pentru copii un lighean cu apă, în care pun puțină aghiazmă, un ou roșu, un bănuț și ne scula mama și ce fericite eram și nu știam care să ne spălăm primele pe față. Să nu uităm să facem asta.

Mesaje de Paște 2024. Urări și felicitări pentru familie, prieteni și alte persoane importante din viața ta
Am spus eu odată despre un obicei în care copiii care merg mai greu, cei mici, și vrem să fie copiii mai iuți să punem în pragul casei, poate să fie între sufragerie și hol, un cuțit, topor, oțel să fie, și îl punem cu picioarele pe acele scule, pe un prosop, firește, nu chiar pe el, și spunem: Cum e tare oțelul, așa să aibă tare oasele, să fie iute ca oțelul, să alerge, să fie sănătos.”, a continuat aceasta.

 

Ce trebuie să faci prima dată de Paște
O altă tradiție bine cunoscută, pe care Lidia Fecioru spune că la rândul său o respecta mereu, este aceea de a mânca un ou roșu, iar abia mai apoi celelalte preparate delicioase.

Gabriela Cristea a vrut să mai facă o fărâmă de avere, dar afacerea ei cu cozonaci a dat chix chiar înainte de Paște: „Îmi cer mii de scuze”

„E un obicei frumos, care se face doar o dată, de Paște, când bat clopotele la biserică dimineața. Tradiția că în prima zi de Paște obligatoriu ciocneam ouă și primul lucru pe care îl mâncam era oul, dar fără sare. Apoi, prima dată se mânca din ceea ce este sfințit și abia după aceea mâncam celelalte.

Lumânarea pe care o puneam în coșul cu merinde când trecea preotul și făcea sfințirea merindelor, o foloseam și o folosim tot timpul când e o grindină mare afară, o mai aprindem când ne certăm în casă, când e o presiune.”, a mai spus Lidia Fecioru.

Spynews
Reacția exclusivă a Cristinei Pucean despre imaginile virale pe internet în care apare în tandrețuri cu altcineva decât Bogdan de la Ploiești. Ce spune dansatoarea
Bzi.ro
Andreea Bostănică, despre presupusul iubit arab: „Lăsați să vă cucerească frumos!”
Fanatik.ro
Alex, tânărul care reinventează piața brânzei în România. Produce un tip căutat peste hotare, în ferma sa de vaci Bălțată Românească
Capital.ro
Regula obligatorie pentru POSESORII DE PISICI. S-a dat ordin pentru toată lumea
Playtech.ro
Imagini INTERZISE cu Simona Halep! Așa arăta înainte să-și micșoreze sânii, pozele sunt indecente
DailyBusiness
Salvarea românilor vine de la Guvern! Se dau 50.000 de euro
Adevarul
Cine este românul acuzat de spionaj în favoarea Rusiei. Susținător al propagandei Moscovei și apropiat al lui Cornel Dinicu de la Ferma Dacilor
Spynews
Cum arată Erika Isac nemachiată. Artista s-a afișat complet naturală. Cântăreața și-a uimit fanii: „Ce față de inocentă...” / FOTO
Spynews
Ce s-a întâmplat la parastasul de 40 de zile al lui Mădălin, băiatul mort din Olt. Imagini sfâșietoare de la mormântul său: ”Ne-ai distrus” / VIDEO
Evz.ro
Cum a devenit Coldea putred de bogat. Marile jocuri ale generalului SRI
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
Cum trăiește, de fapt, acum, Alexandru Tudor. A ales viața monahală, deși nu se poate călugări! Transformarea fizică e incredibilă și e imposibil de recunoscut, la 52 de ani
wowbiz.ro
Mama Geta a scăpat porumbelul: „Iancu e trup și suflet pentru o femeie. Pentru Culiță nu bag nici acum mâna în foc”
Cancan.ro
Daniela Iliescu a făcut-o praf pe mama lui Culiţă, după ce a spus că e infidel: 'E jale! Unde creierul...'
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise pe care le-a făcut publice au făcut internetul să "ardă"
kanald.ro
Indemnizația pentru persoanele cu handicap va fi majorată cu 10% începând cu luna iunie 2024
Capital.ro
Vouchere de 200 DE EURO decise în România. Cine sunt cei care VOR PRIMI sumele
StirileBZI
Produse din ciocolată și biscuiţi, vândute mai scump în România! Amendă de 337,5 milioane de euro
Prosport.ro
FOTO. Bomba sexy care s-a iubit cu fiul lui Cristi Borcea continuă să facă ravagii cu imaginile provocatoare cu ea!
stirilekanald.ro
Descoperirea secolului! Breaking news!
substantial.ro
Ultimul drum pentru Ionela și George, tinerii care urmau să se căsătorească, victime ale accidentului rutier de la Codăești
MediaFlux
VLADIMIR PUTIN, anunț PRIVIND RĂZBOIUL! RUSIA a DECIS
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'