Lidia Fecioru: Planta care luptă cu colesterolul și întărește imunitatea, dar ne face şi rău

Lidia Fecioru a dezvăluit planta care întărește imunitatea și luptă cu colesterolul, dar care are și părți negative pentru organism.

04 feb. 2024, 20:49
Lidia Fecioru: Planta care luptă cu colesterolul și întărește imunitatea, dar ne face şi rău

Lidia Fecioru a fost prezentă în emisiunea „Adevăruri ascunse”, de pe Antena 3, acolo unde a dezvăluit un nou leac pentru sănătate. De data aceasta specialista a vorbit despre o plantă foarte cunoscută la noi şi care este luată de români ca supliment alimentar pentru o sănătate mai bună poate face mai rău, în anumite situaţii.

Spirulina este un tip de algă care crește în apă dulce sau sărată. Se prezintă sub formă de supliment, sub formă de tablete sau de pulbere. Oamenii o folosesc pentru beneficiile sale pentru sănătate, deoarece este bogată în nutrienți și are proprietăți antioxidante.

Este un tip de cianobacterie, care este o familie de microbi unicelulare care sunt adesea denumite alge albastre-verzi. La fel ca și plantele, cianobacteriile pot produce energie din lumina soarelui printr-un proces numit fotosinteză. Spirulina a fost consumată de către vechii azteci, dar a redevenit populară atunci când NASA a propus ca aceasta să poată fi cultivată în spațiu pentru a fi folosită de astronauți. În zilele noastre, oamenii folosesc spirulina pentru a crește nivelul de nutrienți și antioxidanți din corpul lor, iar aceasta poate ajuta la protejarea împotriva diferitelor boli.

Această plantă este bogată în nutrienți, dispune de proprietăți antioxidante și antiinflamatorii puternice, poate reduce nivelul colesterolului și al trigliceridelor, protejează colesterolul LDL de la oxidare. Cu toate astea, în anumite situații nu este recomandată această plantă, deoarece face rău organismului, potrivit Lidiei Fecioru.

„Leacul pentru 100 de boli” care îți va schimba viața. Lidia Fecioru: „2-3 lingurițe pe zi fac minuni”

„Noi știm că spirulina este nemaipomenită și că e un antioxidant foarte bun. De asemenea, ştim că spirulina luptă cu anemiile, că scade colesterolul.  Dar cine se bucură când bem spirulină sunt paraziții.  Deci spirulina se ia după ce am făcut o deparazitare, pentru că paraziţii se dezvoltă în intestinul subțire. În momentul în care le dăm spirulină, ei sunt cei mai fericiți.

De aceea, sfatul meu este următorul: cei care au probleme cu tiroida, atenție la spirulină şi vedeţi dacă merită s-o luați sau nu. Dar, pentru toţi, faceți întâi o deparazitare și după aceea luați spirulină.  Deci puteţi să luați, dar întâi faceți o deparazitare. Oricum e bine pentru fiecare să facă o deparazitare la o perioadă de timp, că nu știm pe ce punem mâna, ce am mâncat nespălat, unii sunt iubitori de animale. Și, atunci, e bine să facem câte o deparazitare din când în când, așa venită de la noi citire”, a spus bioenergoterapeutul Lidia Fecioru, sâmbătă, la emisiunea Adevăruri ascunse, de la antena3.ro.

Lidia Fecioru: „Mai bine să fii duşmanul unui om bun, decât prietenul unui prost”

Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a vorbit, în cadrul rubricii Pilda zilei din emisiunea Adevăruri ascunse, despre două dintre cele mai înţelepte proverbe japoneze.

” Se spune că, trebuie să oferi loc de trecut nebunilor şi proştilor.

Şi mai bine să fii duşmanul unui om bun, decât prietenul unui om prost.”, a spus Lidia Fecioru în cadrul rubricii Pilda zilei din emisiunea Adevăruri ascunse.

Citeşte şi
Care sunt cuvintele pe care dacă le rostești te trezești cu bani în cont instant! Lidia Fecioru: „Sunt exprimări pozitive care să te ajute să atragi binele”