Liberalii îşi anunţă candidaţii la alegerile locale în circa trei săptămâni

Copreşedintele PNL Vasile Blaga a declarat, vineri, că liberalii își vor anunța candidații pentru alegerile locale, în toată țara, în circa trei săptămâni.

16 oct. 2015, 17:33
Liberalii îşi anunţă candidaţii la alegerile locale în circa trei săptămâni

„Verificăm etapele pregătirilor pentru alegerile de anul viitor, dar şi stadiul fuziunii PNL-PDL în teritoriu. Dorim ca procesul să se accelereze. Sunt cazuri unde putem avea conduceri monocefale. PNL Caraş-Severin este o organizaţie cu mare potenţial şi aş vrea să le mulţumesc celor 19 primari care au mai rămas, fără să cedeze la presiunile lui Dragnea, pentru că el a fost tartorul Ordonanţei 55.

Cât despre desemnarea candidaţilor pentru alegerile locale, avem aceeaşi regulă în toate judeţele. Drept urmare, luni vom şti cu cine vom lucra pentru sondajele necesare şi asta înseamnă că în trei săptămâni vom şti şi cu cine vom defila la Reşiţa. În cele 19 primării, dacă nu au probleme de integritate, primarii au drept de preempţiune, ca toţi din ţară. Acelaşi lucru şi la lista pentru Consiliul Judeţean, dar cu câteva criterii în plus. Tot cam în trei săptămâni, vom putea desemna şi lista pentru consilierii judeţeni„, a declarat liderul PNL, potrivit b1.ro.

Vasile Blaga a mai declarat că PNL face, în această perioadă, o cercetare sociologică la nivel național privind nevoile electoratului, în paralel cu sondaje la locale, pentru măsurarea potențialilor candidați pentru alegerile la nivel local.

CITEŞTE ŞI: Călin Popescu-Tăriceanu, discuţii cu primarii şi viceprimarii ALDE despre alegerile locale de anul viitor