Liga 1 la DNA. Procurorii anchetează un posibil act de corupţie

Ioan Horoba, preşedintele lui Gaz Metan Mediaş a dat o declarație sub jurămînt şi e convins că DNA va face lumină în privinţa banilor primiţi de jucătorii lui FC Braşov înaintea meciului direct cu Gaz Metan, din finalul ediţiei trecute de campionat.

16 iul. 2015, 06:47
Liga 1 la DNA. Procurorii anchetează un posibil act de corupţie

Liga 1 a început, dar Ioan Horoba, preşedintele lui Gaz Metan Mediaş, echipă retrogradată în Liga 2, a ajuns la DNA, unde a dat o declarație în legătură cu meciul FC Brașov- Gaz Metan.

Da, am fost audiat, printre altele și despre așa-zisa primă care s-a dat în vestiar jucătorilor de la FC Brașov, după meciul cu noi. S-au dat la pungă peste 200.000 de lei unor fotbaliști neplățiți de 7 luni, la un club în insolvență. Dacă nu este primă, atunci e corupţie! Premiere n-avea cum să fie, că au retrogradat. Acolo nu te mai joci cum s-au jucat unii pînă acum, să spună toate fanteziile pe la Comisia de Disciplină. La DNA, n-ai spus adevărul, se constată că e altceva, te-ai ars!„, a spus Ioan Horoba, potrivit gsp.ro.

Citește și LIGA 1 începe cu un SCANDAL de proporţii. Acuzată de CORUPŢIE, o echipă ar putea fi RETROGRADATĂ

Cazul FC Brașov-Gaz Metan este anchetat de aceiași doi procurori care s-au ocupat și de Dosarul Transferurilor, Doru Țuluș și Valentin Burlacu. „Erau foarte bine informați, aveau destule date, din câte mi-am dat eu seama. Văd că organele statului s-au sesizat și sper să se facă lumină„, a mai spus Horoba.

Acesta nu îi acuză pe cei de la Chiajna, ci pe cei de la Brașov: „M-au întrebat și de Chiajna, dar eu nu am pronunțat niciodată numele acestui club. Că ei au profitat de conjunctura creată, asta e altceva. Eu am treabă cu Brașovul, fiindcă cei de acolo au fost incorecți. Toți jucătorii au recunoscut și la Comisie că au luat banii, dar nu și de unde și pentru ce. Însă la DNA o să spună ei restul, sunt convins!„.