Liga 2 se împuţinează. FRF a exclus o echipă din campionat, după 13 etape

Comisia de Disciplină şi Etică a FRF a decis, vineri, excluderea formaţiei Şoimii Pâncota din Liga II, constatând că echipa nu mai îndeplineşte condiţiile de participare în eşalonul secund.

28 oct. 2016, 12:28
Liga 2 se împuţinează. FRF a exclus o echipă din campionat, după 13 etape

Comisia de Disciplină a FRF a fost sesizată cu privire la faptul că Şoimii Pâncota nu mai are echipă de juniori U17 înscrisă în campionat, motiv suficient pentru excluderea seniorilor din campionat. Pentru că hotărârea a fost luată în timpul campionatului, toate rezultatele obţinute de Şoimii până acum vor fi anulate.

În temeiul art. 33 al. 3 lit. a coroborat cu art. 38 al. 1 teza a 3-a şi al. 4 din ROAF, raportat la art. 79/12 din RD şi art. 86 al. 6.3 din RD, constată că ACS Şoimii Pâncota nu mai îndeplineşte condiţiile de participare în Campionatul Liga a 2-a ediţia 2016/2017, întrucât echipa de juniori U17 a fost exclusă din competiţie prin Hotărârea nr. 546/CD/2016.

Dispune excluderea echipei de seniori Şoimii Pâncota din Campionatul Liga a 2-a ediţia 2016/2017.

În temeiul art. 79 al. 14. 1 din RD, ACS Şoimii Pâncota este sancţionată cu retrogradarea în ultima categorie competiţională organizată de Asociaţia Judeţeană de Fotbal pe teritoriul căreia clubul îşi are sediul.

Ca urmare a excluderii grupării arădene din actuala ediţie de campionat a Ligii 2, conform regulamentului, deoarece excluderea a avut loc în timpul turului competiţiei, toate rezultatele partidelor disputate până în acest moment de către Şoimii Pâncota vor fi anulate„, se arată într-un comunicat al FRF.

Şoimii Pâncota nu reuşise să obţină decât un singur punct în 13 etape jucate şi avea un golaveraj halucinant, un gol marcat şi 90 primite.