LIGA CAMPIONILOR. Oaspeţii, victorii pe linie. Bayern şi Atletico, ultimele învingătoare

LIGA CAMPIONILOR a programat în această săptămână jumătate din sferturile de finală, elementul comun al celor patru partide disputate marţi şi miercuri fiind acela că în toate s-au impus formaţiile care au jucat în deplasare, respectiv FC Barcelona, PSG, Bayern Munchen şi Atletico Madrid.

19 feb. 2014, 22:00
LIGA CAMPIONILOR. Oaspeţii, victorii pe linie. Bayern şi Atletico, ultimele învingătoare

LIGA CAMPIONILOR OPTIMI DE FINALĂ. Bayern Munchen şi-a respectat statutul de campioană a Europei, iar Arsenal Londra, dacă a visat la răzbunare după ce a fost eliminată de bavarezi sezonul trecut, mai trebuie să-şi amâne pentru o vreme gândurile de revanşă. Bavarezii au câştigat şi de această dată pe Emirates, cu scorul de 2-0, şi nu mai pot scăpa calificarea în sfeeturile Ligii Campionilor.

Dincolo de rezultatul sec, trebuie amintit că partida a fost extrem de animată, mai ales în prima sa parte. În minutul 7 portarul lui Bayern, Manuel Neuer, a intervenit senzaţional în faţa lui Sanogo, iar un minut mai târziu a apărat uluitor lovitura de la 11 metri executată de Mesut Ozil, lăsând în urmă o mână cu care a scos miraculos balonul ce se îndrepta sre gol.

Vezi şi LIGA CAMPIONILOR LIVE VIDEO: Arsenal – Bayern 0-2, AC Milan – Atletico Madrid 0-1

Scorul penalty-urilor ratate a fost însă 1-1, Alaba trimiţând şi el în bară din lovitură de la 11 metri, în minutul 38. La această fază a fost eliminat portarul lui Arsenal, Szczesny, care l-a faultat pe Robben. Chiar dacă nemţii au ratat, a fost momentul în care echilibrul partidei s-a rupt, Bayern a pus monopol pe minge şi a marcat cele două goluri care aproape au califcat-o în sferturi după prima manşă a optimilor.

Cealaltă partidă a serii de miercuri s-a jucat pe San Siro, între AC Milan şi Atletico, iar dacă gazdele au trimis de două ori mingea în bară, prin Kaka, oaspeţii au marcat unicul gol al meciului, prin Giego Costa, în minutul 83.

Vezi şi LIGA CAMPIONILOR, Manchester City – Barcelona 0-2, Leverkusen – PSG 0-4 LIVE VIDEO

Liga Campionilor, rezultate din optimi:

AC Milan – Atletico Madrid 0-1

Arsenal Londra – Bayern Munchen 0-2

Bayer Leverkusen – PSG 0-4

Manchester City – FC Barcelona 0-2