Liga egalurilor. Şahtior şi Real Madrid au remizat acasă, cu Dortmund şi Manchester United

Şahtior Doneţk - Borussia Dortmund 2-2 şi Real Madrid - Manchester United 1-1, în prima manşă a optimilor Ligii Campionilor.

13 feb. 2013, 22:05
Liga egalurilor. Şahtior şi Real Madrid au remizat acasă, cu Dortmund şi Manchester United

Liga Campionilor a programat miercuri seara două finale explozive, la Doneţk şi Madrid. Şahtiorul lui Mircea Lucescu a scăpat printre degete o victorie senzaţională în faţa campioanei Germaniei, Borussia Dortmund, campioana Ucrainei fiind egalată când mai erau doar trei minute de joc.

Tonul l-a dat căpitanul lui Şahtior, Dario Srna, care în minutul 31 a trimis balonul peste zid, din lovitură liberă, şi l-a învins pe portarul Weidenfeller. Egalarea a venit însă după doar 10 minute. După o primă centrare respinsă de Şigriski, Götze a avut o a doua şansă şi a trimis în centrul careului lui Şahtior, unde Lewandowski a luftat şi i-a fentat involuntar pe Şigrinski şi Fernandinho, apoi a trimis mingea pe lângă Piatov.

A urmat un meci pe contre, cu ocazii de ambele părţi, dar cei care au înscris au fost ucrainenii. În minutul 68, Rakiţki l-a găsit cu o pasă lungă pe Douglas Costa, iar brazilianul a profitat de o greşită apreciere a balonului, a lui Hummels, şi de marcajul aproximativ al lui Schmelzer şi a marcat un gol superb. Cei doi şi-au răscumpărat greşeala în minutul 87, Schmelzer centrând pentru Hummels, care a egalat cu o lovitură de cap. A fost scorul de 2-2, care s-a menţinut până la final pe tabela arenei din Doneţk.

În celălalt meci s-au întâlnit granzii Real Madrid şi Manchester United. „Diavolii” au deschis scorul pe Santiago Bernabeu, în minutul 20, când Welbeck i-a luat faţa lui Sergio Ramos şi a trimis cu capul, din 6 metri, mingea trimisă din corner de Rooney. Şi aici egalarea a venit după doar 10 minute. Cristiano Ronaldo s-a înălţat superb, deasupra apărării lui Manchester, şi a reluat cu capul în plasă centrarea lui Angel Di Maria. Şi acest meci s-a încheiat la egalitate, scor 1-1, iar echipele calificate în optimi se vor decide peste două săptămâni, în urma confruntărilor de la Dortmund şi Manchester.