LIGA EUROPA. Boloni se duelează cu Hagi. Posibilii adversari pentru FCSB, Viitorul şi U Craiova, în turul doi preliminar

LIGA EUROPA. Viitorul Constanţa, deţinătoarea Cupei României, va înfrunta echipa belgiană Royal Antwerp, antrenată de fostul internaţional român Ladislau Boloni, în turul al doilea preliminar al Europa League la fotbal, potrivit tragerii la sorţi efectuate miercuri, la Nyon.

19 iun. 2019, 13:40
LIGA EUROPA. Boloni se duelează cu Hagi. Posibilii adversari pentru FCSB, Viitorul şi U Craiova, în turul doi preliminar

LIGA EUROPA. Prima manşă a meciului Viitorul – Antwerp va avea loc în Belgia, pe 25 iulie, iar manşa secundă se va juca la Ovidiu, pe 1 august. Royal Antwerp, adversara formaţiei FC Viitorul în turul al doilea preliminar al Europa League, antrenată de Ladislau Boloni, este cel mai vechi club din fotbalul belgian, echipa care a încheiat pe locul 4 ultima ediţie de campionat fiind înfiinţată în 1880.

De menţionat că tragerea la sorţi de la Nyon a avut loc în aşteptarea unei decizii a Tribunalului belgian de arbitraj pentru sport (CBAS) în legătură cu meciul Mechelen – Waasland-Beveren, suspectat că a fost trucat, scrie presa din Belgia.

În cazul în care CBAS va confirma condamnarea lui Mechelen, câştigătoarea Cupei Belgiei, în această afacere de corupţie, atunci Antwerp va juca în turul 3 preliminar al Europa League, iar Viitorul va primi replica lui Gent, echipa care a încheiat pe locul 5 campionatul Belgiei.

Formaţia pregătită din 2017 de Boloni a încheiat pe poziţia a 4-a play-off-ul pentru locurile 1-6. Antwerp, finalistă a Cupei Cupelor în 1993 (învinsă în finală de Parma, 1-3), revine în cupele europene după 25 de ani. În sezonul în care a jucat finala Cupei Cupelor, echipa a trecut în sferturi de finală de Steaua (0-0 acasă, 1-1 în deplasare).

Antwerp a câştigat de patru ori campionatul (ultima oară în 1957) şi de două ori Cupa Belgiei (ultima oară în 1992).

De-a lungul timpului, la Antwerp au evoluat mai mulţi români, ca Dan Coe, Liviu Ciobotariu, Zsolt Muznay, Andrei Ionescu, Robert Neagoe.

FCSB, dacă va trece de formaţia Milsami Orhei (Rep. Moldova), va juca în turul al doilea cu învingătoarea dintre Alaşkert (Armenia) şi Makedonija Skopje (Macedonia de Nord). Primul meci meci ar avea loc în deplasare, iar partida a doua în România.

Universitatea Craiova, în cazul în care o va elimina pe Sabail (Azerbaidjan), va înfrunta în turul secund preliminar câştigătoarea dintre Budapest Honved (Ungaria) şi Zalgiris Vilnius (Lituania), formaţie la care evoluează Liviu Antal, fostul golgheter al Ligii I.

Prima manşă s-ar disputa în deplasare, iar a doua la Craiova.

Dacă CFR Cluj va fi eliminată din primul tur preliminar al Ligii Campionilor, va juca în turul secund preliminar al Europa League cu finalista turneului de calificare din Champions League, la care participă SP Tre Penne (San Marino), FC Santa Coloma (Andorra), Feronikeli (Kosovo) şi Lincoln Red Imps (Gibraltar). Primul meci ar fi în deplasare, iar al doilea la Cluj-Napoca.