Liga Europa, record egalat după 22 de ani. Performanţa îi aparţine unui jucător de 35 de ani

Internaţionalul spaniol Aritz Aduriz a intrat în istoria Europa League, după ce a reuşit să marcheze cinci goluri în victoria obţinută de Athletic Bilbao în faţa belgienilor de la Genk, scor 5-3, pe teren propriu.

04 nov. 2016, 07:49
Liga Europa, record egalat după 22 de ani. Performanţa îi aparţine unui jucător de 35 de ani

Aduriz a deschis scorul în minutul 8 al partidei disputată pe arena San Mamés din Bilbao şi a înscris pentru 2-0 în minutul 24, după ce a transformat o lovitură de la 11 metri. Internaţionalul spaniol a completat hat-trick-ul chiar înainte de pauză, tot din penalty (44), când a înscris pentru 3-1. În repriza secundă, Aduriz a marcat pentru 4-2 în mintul 74 şi şi a mai înscris o dată în prelungiri (90+3) cu a treia lovitură de la 11 metri transformată în meciul cu Genk.

Ultimul jucător care a marcat cinci goluri într-un meci din Liga Europa, a fost Fabrizio Ravanelli, în 1994, când competiţia se numea Cupa UEFA. Italianul a reuşit performanţa într-un meci pe care Juventus Torino l-a câştigat în faţa lui ŢSKA Sofia.

Aritz Aduriz are 35 de ani şi a marcat în acest sezon 10 goluri în toate competiţiile pentru Athletic Bilbao.

În urma rezultatului de joi seară, 5-2 cu Genk, Athletic Bilbao urcă pe locul 2 în Grupa F, cu 6 puncte, la egalitate cu liderul Genk, care are însă un golaveraj superior (+1, faţă de -2).  Ultimele două locuri sunt ocupate de Sassuolo (3) şi Rapid Viena (4), care au remizat în celălalt meci al grupei, scor 2-2. Ambele au acumulat câte 5 puncte după primele patru etape, fiind departajate tot de golaveraj (+1, respectiv 0).