Liga I se restructurează. Anul viitor vor retrograda şase echipe

Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că va propune în următoarea Adunare Generală a LPF reducerea numărului de echipe din prima ligă, adăugând că noile contracte de televizare pe care le va încheia vor asigura grupărilor până la 80 la sută din bugete.

24 sept. 2013, 11:06
Liga I se restructurează. Anul viitor vor retrograda şase echipe

O să aduc un contract de televizare mai mare decât cel de până acum. Am să propun la prima Adunare Generală să restructurăm campionatul. În sărăcia actuală nu mai poţi continua cu 18 echipe, ci cu 16 sau 14 şi sistem play-off/play-out. Din vara cealaltă vor retrograda şase echipe şi vor promova două. Din noile drepturi, echipele îşi vor putea asigura bugetele în proporţie de 80 la sută„, a spus preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, citat de agenţia Mediafax.

Pe de altă parte, Dumitru Dragomir a afirmat că la alegerile pentru preşedinţia FRF îl va susţine pe candidatul pe care îl va sprijini Mircea Sandu. „Ţin cu Gică Popescu. Mai nou cu cine vrea Mircea Sandu, pentru că eu nu m-am dezis niciodată de el, chiar dacă m-am certat cu el de nu ştiu câte ori. Mie nu îmi convine că se retrage Mircea Sandu. A fost un grande preşedinte. Postul meu nu e influenţat de cine vine la FRF. Postul meu e influenţat doar de patroni. Dacă deranjez zece patroni, atunci îmi iau viteză„, a completat Dragomir.

Dumitru Dragomir nu crede că finanţatorul FC Vaslui, Adrian Porumboiu, va candida la noile alegeri, dar a aflat că un politician intenţionează să o facă. „L-am întrebat pe Adrian Porumboiu şi dânsul, fiind prieten de-o viaţă cu mine, putea să-mi spună că va concura, dar nu mi-a spus acest lucru, pentru că altfel vă spuneam şi vouă. Ştiu de un alt om politic cu care m-am întâlnit la un restaurant şi a venit şi mi-a spus. E un om politic multimilionar în euro”, a explicat Dragomir.

Şeful LPF a spus despre Flavius Stoican, numit duminică la conducerea tehnică a echipei Dinamo, că este un „oltean purtător de creier”. „Am auzit că Stoican e un oltean purtător de creier. Mulţescu nu este un antrenor rău, e doar mai dificil de lucrat cu el. Eu l-aş mai consulta şi pe Cornel Dinu”, a mai spus Dumitru Dragomir.