LIMITAREA călătoriilor cu trenul pentru studenţi, respinsă de Senat

Plenul Senatului a votat, marţi, proiectul de lege privind adoptarea ordonanţei de urgenţă 2/2017 care acordă, printre altele, călătorii gratuite cu trenul pentru studenţi, respingând amendamentul introdus în comisia de buget prin care călătoriile studenţilor erau limitate între localitatea de domiciliu şi cea în care studiază.

21 feb. 2017, 10:01
LIMITAREA călătoriilor cu trenul pentru studenţi, respinsă de Senat

Comisia de buget-finanţe a Senatului a dat, marţi, aviz favorabil, cu amendamente, proiectului de Lege de aprobare a OUG 2/2017 care prevede că studenţii beneficiază de gratuitate la călătoriile cu trenul ale companiei CFR.

Eliminarea amendamentului prin care călătoriile studenţilor erau limitate a fost propus de senatorii Eugen Teodorovici (PSD) şi Florin Cîţu (PNL) în cadrul comisiei de buget. Ulterior adoptării amendamentului, liberalul Florin Cîţu a anunţat că renunţă la această propunere, susţinând că amendamentul său a fost admis de către PSD doar ca să mascheze alte „cheltuieli faraonice” prevăzute în bugetul pe 2017, scrie news.ro. 

CITEŞTE ŞI Numărul călătoriilor gratuite cu trenul la CFR pentru studenţi ar putea fi REDUS. Ce propun senatorii

Senatorii vor ca studenţii să circule un număr limitat de călătorii cu trenul la CFR fără să plătească. Practic, parlamentarii intenţionează să reducă călătoriile gratuite cu trenul doar între localitatea de domiciliu şi orasul unde învaţă studenţii. Detalii, aici. 

În cadrul dezbaterilor din plenul Senatului asupra legii de aprobare a OUG 2/2017, PNL, PMP şi UDMR au susţinut şi majorarea salariilor primarilor, viceprimarilor, preşedinţilor şi vicepreşedinţilor de Consilii Judeţene. Argumentele lor au fost că funcţionarii publici din administraţia locală au ajuns să aibă salarii mai mari decât conducătorii instituţiilor, considerând această stare de fapt drept un lucru anormal.

De asemenea, USR a susţinut şi majorarea salariilor directorilor de teatre cu 50%, la fel ca cele ale actorilor.

Ambele propuneri au fost însă respinse prin vot de către majoritatea PSD – ALDE.

Citeste si DE CE este biletul OBLIGATORIU la CFR pentru studenţi, dacă aceştia beneficiază de transport GRATUIT de la 1 februarie

CFR Călători vine cu precizări privind gratuitatea dată de Guvern studenților, începând de la 1 februarie. Astfel, studenții trebuie să aibă obligatoriu asupra lor biletul de călătorie, legitimația de student şi un act de identitate. Detalii, aici.