Limitele de retragere de la bancomate în 2024. Câți bani poți scoate în fiecare zi în funcție de bancă

Suma maximă pe care o poți retrage zilnic de la bancomate. Regulile stricte impuse de bănci clienților din România.
Alina Costache
26 mai 2024, 10:19
Limitele de retragere de la bancomate în 2024. Câți bani poți scoate în fiecare zi în funcție de bancă
Care sunt limitele de retragere de la bancomate în 2024

Zilnic, în România se efectuează sute de mii de retrageri de la bancomate. De obicei, posesorii de carduri retrag o anumită sumă, fără să știe care este limita zilnică. Limita diferă de la o bancă la alta, iar uneori, se pot percepe și comisioane.

Retragerea banilor de la bancomate este una dintre cele mai frecvente operațiuni bancare. Romînii scot bani zilnic, dar cu toții se limitează doar la suma de care au nevoie. Chiar dacă pare simplă, retragerea unei anumite sume are și reguli.

Citește și: Taxa pe gară 2024. Românii care merg cu trenul vor scoate mai mulţi din buzunar, noul tarif se va reflcat în costul biletelor

Fiecare bancă are un set de reguli pentru clienții care retrag bani de la bancomate. În funcție de banca emitentă a cardului, există anumite limite zilnice, precum și anumite comisioane care se percep.

Majoritatea bănicilor prezente în România permit retragerea în numerar a unei sume maxime cuprinse între 3.000 și 5.000 de lei. În funcție de nevoile clientului, limita poate fi extrinsă. Proprietarul cardului poate solicita asta fizic, în bancă, dar și online, direct din aplicația băncii.

Limita se modifică doar în anumite condiții. Acestea diferă de la o bancă la alta, dar și în funcție de tipul cardului pe care îl deține posesorul.

Limitele de retragere diferă și ele în funcție de banca emitentă. Românii care au conturi deschise la Raiffeisen Bank pot retrage maxim 3.000 de lei. Această limită se aplică posesorilor de card Raiffeisen Bank Standard, Raiffeisen Bank Vodafone și Raiffeisen Bank eMAG.

Limita maximă crește la 5.000 de lei pentru posesorii de card Raiffeisen Bank Gold. Cea mai mare sumă limită o au românii care posedă un card Raiffeisen Bank World Mastercard. Ei pot retrage de la bancomat 10.000 de lei.

Clienții BCR pot retrage 3.000 de lei pe zi. Cei ce au nevoie de mai mulți bani, pot mări această limită. În funcție de cardul pe care îl posedă, limita maximă poate ajunge la 10.000 de lei.

Citește și: Avertisment pentru posesorii de card Revolut care au şi cont de Facebook

La BRD, cea mai mică sumă limită la retragerea zilnică o au tinerii de peste 14 ani. De pe cardul BRD ISIC, aceștia pot retrage maxim 2.000 de lei. Limita maximă crește pentru clienții Visa Electron și ajunge la 4.000 de lei.

Suma limită pentru retragerea zilnică pe care o au clienții Mastercard Standard este de 7.000 de lei. Dacă clienții BRD vor să retragă o sumă mai mare de 10.000 de lei, trebuie să se programeze cu 24 de ore înainte la ghișeu.

Clienții ING au altfel de limite impuse. Aceștia pot efectua maxim 30 de operațiuni de depunere și retragere într-o singură zi, iar suma maximă de retragere de la bancomat este de 15.000 de lei.

Clienții Băncii Transilvania pot retrage într-o singură zi maxim 5.000 de lei de la bancomat. Limita maximă poate fi extinsă până la 9.000 de lei, fie apelând numărul dedicat clienților, fie direct din aplicație.

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Afacerea inedită cu care un român simplu a dat lovitura după ce a renunțat la porumb și cartofi. A cultivat fructe, un singur kilogram se vinde și cu 70 de lei
Capital.ro
Se acordă gratuit pentru proprietarii de teren din România. Au extins lista. Lege nouă din 24 iulie
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Tragedia prin care trece Dan Diaconescu. Dumnezeu să te odihnească!
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Președintele Klaus Iohannis la recepția organizată de Emmanuel Macron pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024
MediaFlux
CÂT ne COSTĂ VECHIMEA la PENSIE. Calcule pentru UN AN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!