Linda Evangelista, „permanent desfigurată” după o procedură cosmetică. Ce a păţit celebrul supermodel al anilor ’90

Linda Evangelista a anunţat, recent, că motivul dispariției ei din viața publică a fost un efect advers al unei proceduri de remodelare.

24 sept. 2021, 13:23
Linda Evangelista, „permanent desfigurată” după o procedură cosmetică. Ce a păţit celebrul supermodel al anilor ’90

Linda Evangelista, „permanent desfigurată” după o procedură cosmetică. Ajunsă la 56 de ani, Linda Evangelista a povestit că o procedură comună de remodelare corporală și slăbire numită CoolSculpting a desfigurat-o, devastând-o emoțional și provocând retragerea ei din viața publică.

Linda Evangelista, „permanent desfigurată” după o procedură cosmetică

„Astăzi am făcut un mare pas spre îndreptarea unei greșeli de pe urma căreia am avut de suferit și pe care am ținut-o secretă de peste cinci ani. Pentru fanii care s-au întrebat de ce nu am mai lucrat în timp ce cariera colegelor mele a prosperat, motivul este că am fost brutal desfigurată de procedura CoolSculpting a lui Zeltiq, care a făcut contrariul a ceea ce a promis”, a scris Linda Evangelista pe Instagram, după care a adăugat: „A sporit, nu a redus țesutul adipos, și m-a lăsat permanent desfigurată, după ce am trecut prin două proceduri dureroase și ratate de corecție. Am ajuns, așa cum m-a descris media, de nerecunoscut”.

Fostul supermodel susține că a dezvoltat hiperplazie adipoasă paradoxală (HAP), un efect secundar foarte rar al procedurii de înghețare a grăsimilor. „Am dezvoltat hiperplazie adipoasă paradoxală sau HAP, un risc de care nu am fost conștientă înainte de a trece prin proceduri. HAP nu numai că mi-a distrus mijloacele de trai, ci m-a băgat într-un ciclu de depresie intensă, tristețe profundă și ură abisală de sine. În tot acest timp, m-am izolat complet. Odată cu intentarea acestui proces, merg mai departe pentru a scăpa de rușinea mea și pentru a-mi face publică povestea”, a mai detaliat vedeta.

Linda Evangelista a marcat moda anilor 1990, alături de Naomi Campbell, Cindy Crawford, Claudia Schiffer și Christy Turlington. A pozat, de-a lungul carierei sale, pentru numeroase coperte Vogue, fiind și imaginea Revlon și NARS Cosmetics. Dar, din 2017 încoace, nu s-a mai auzit aproape nimic despre ea. În timp ce colegele ei și-au relansat carierele, profitând de o schimbare de atitudine a lumii modei față de imaginea femeii mature, Linda Evangelista a ieşit din viaţa publică.