Linguriţa împărtăşaniei, CONDAMNATĂ de medici şi apărată de preoţi. Ce BOLI se pot TRANSMITE

Publicat: Marţi, 04 August 2015 12:14 // Actualizat: Marţi, 04 August 2015 12:14 // Sursa: romaniatv.net

Suntem în Postul Adormirii Maicii Domnului, prilej cu care credincioşii vor avea parte de taina împărtăşaniei, foarte importantă în religia ortodoxă. Medicii atrag însă atenţia asupra bolilor extrem de periculoase ce pot fi transmise prin intermediul linguriţei folosite.

Foto: ziarulring.ro

Săptămâna trecută, un preot a refuzat să împărtăşească un copil folosind o linguriţă de unică folosinţă, spunând că şi oamenii care suferă de boli grave sunt împărtăşiţi, fără probleme, cu aceeaşi linguriţă, scrie ziarulring.ro. Declaraţia lui a stârnit numeroase controverse, părerile fiind împărţite.

Citeşte şi Ce spune Biserica despre PERICOLUL de la Sfânta Împărtăşanie

Hepatita C şi HIV, pe lista pericolelor

Medicii susţin că linguriţa de împărtăşanie folosită la comun reprezintă un mare risc. "Se pot lua astfel toate bolile infecţioase transmisibile pe cale orală, de la hepatita A şi B - frecvent şi doar prin salivă - până la hepatita C şi HIV, dacă saliva e contaminată cu sânge. Dacă există o sursă activă de sângerare la nivelul gingiei sau al danturii, pentru că foarte multe persoane poartă proteză, saliva se contaminează. Cei care au HIV pozitiv suferă de sângerări frecvente la nivelul gingiilor şi, pentru a evita pericolul transmiterii, ar trebui să folosească doar recipiente din sticlă de uz personal. Preoţii mizează pe proprietatea obiectelor de argint şi pe alcoolul din vin, dar HIV nu reacţionează la alcool. Vinul e slab alcoolizat, iar la împărtăşanie linguriţa nu are timp să stea în vin, pentru că oamenii vin unul după altul. Există un risc de contaminare pe care ţi-l asumi. Ideal ar fi să se utilizeze linguriţele de unică folosinţă", a explicat medicul ginecolog Cristina Dobre.

Citeşte şi Când şi cum se dă Sfânta Împărtăşanie copiilor mici

"Sfânta Împărtăşanie e aparte, nu se poate întâmpla nimic rău"

Preoţii sunt însă de părere că persoanele care se tem că se pot îmbolnăvi în urma împărtăşaniei nu au credinţă. „În 45 de ani de preoţie, nu mi s-a întâmplat să se îmbolnăvească cineva din parohia mea. Trebuie să înţelegeţi că Sfânta Împărtăşanie e aparte, prin ea nu se transmit boli, nu se transmite nimic negativ. Eu am slujit la un sanatoriu TBC şi nu mi s-a întâmplat nimic. Dumnezeu dă o imunitate a credinţei, puterea şi posibilitatea să ştim ce primim odată cu acest dar. Exact aşa cum se spune în Evanghelie: «V-am dat putere să călcaţi peste şerpi şi peste scorpii, şi peste toată puterea vrăjmaşului, şi nimic nu vă va vătăma». Aparent, poate că nu e igienic să folosim aceeaşi linguriţă, dar vă asigur că nu se poate întâmpla nimic rău. Toate sfintele vase sunt păstrate cu grijă. Dacă ne temem, nu suntem convinşi şi ne îndoim de puterea lui Dumnezeu, atunci ni se poate întâmpla pentru că este credinţa slabă. Trebuie să crezi cu toată puterea că la biserică primeşti credinţă şi nădejde, nu boală. Dacă ne punem problema îmbolnăvirii din cauza linguriţei de la împărtăşanie, de ce nu ne temem că ne-am putea îmbolnăvi şi la restaurant că tacâmurile nu sunt bine spălate?!", a declarat un preot care a dorit să-şi păstreze anonimatul.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
HIV HIV SIDA împărtăşanie lingurita impartasanie Sfanta Impartasanie
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
04 aug 17:49
Răspunde | Votează email 0 email
Grig
Oferim contract pentru o activitate de 2-3 ore pe zi efectuata pe calculatorul de acasa conectat la internet.

Cerinte:
- Cunostinte minime PC.
- Rabdare si seriozitate!

Ce faceti? Publicati un anunt.
Cand? Fiecare persoana isi stabileste programul de lucru.
Unde? In cat mai multe site-uri.
Cum? Instruirea se ofera gratuit sub forma unor lectii prezentate pe email.

Oferim si solicitam seriozitate!

Avem nevoie de persoane serioase, inzestrate cu calm si rabdare.

Pentru cei interesati trimiteti un e-mail la: [email protected] cu
subiectul " DETALII ".

Precizez TRIMITETI NUMAI E-MAIL, nu alte tipuri de mesaj, pentru detalii
04 aug 12:28
Votează email 0 email
...avea parte de taina împărtăşaniei, foarte importantă în religia ortodoxă. Citește mai departe… Mai mult: romania tv ...
1
EUR
4.8332
RON
28 Mar
noapte 6 °
zi 19 °
Ultimele joburi adaugate
24 H