Linia tramvaiului 41 îşi reia activitatea la sfârşitul lunii august

Linia de tramvai 41, care leagă cartierul Ghencea de nordul Bucureştiului, îşi va relua activitatea începând cu data de 31 august 2019, a anunţat Societatea de Transport București (STB).

28 aug. 2019, 09:11
Linia tramvaiului 41 îşi reia activitatea la sfârşitul lunii august

„Linia de tramvai 41, care asigură transportul călătorilor între cartierul Ghencea şi nordul Capitalei, îşi reia activitatea începând cu data de 31.08.2019, după o suspendare de aproximativ două luni, necesară pentru realizarea unor lucrări la pasajele Ciurel şi Grant.

Astfel, tramvaiele liniei 41 îşi vor relua circulaţia între terminalele „Piaţa Presei Libere” şi „Ghencea” pe Bd. Expoziţiei, Bd. Mărăşti, Bd. Alexandru Averescu, Str. Turda, pasajul Grant, Şos. Crângaşi, Str. Virtuţii, Str. Lujerului, Str. Braşov, Bd. Ghencea. Pe pasajul Grant, tramvaiele vor circula alternativ în ambele sensuri pe firul de circulaţie dinspre Şos. Virtuţii spre Str. Turda”, informează Societatea de Transport Bucureşti (STB), într-un comunicat de presă.

STB SA va menţine în continuare liniile navetă de autobuz 641 şi 642 pentru preluarea călătorilor şi, în plus, va înfiinţa o nouă linie navetă de autobuze, 643, care va funcţiona între terminalele „Ghencea” şi „Lujerului”, pe Bd. Ghencea, Str. Braşov, Str. Lujerului, cu întoarcere în rondul situat înainte de intersecţia cu Bd. Iuliu Maniu. Pe acest traseu autobuzele vor opri comun cu cele ale liniei 641, precum şi în staţiile terminale „Lujerului” amplasate pe Str. Lujerului înainte şi după rond, se mai arată în comunicatul STB. 

„Din simulările efectuate pe computer de STB SA, în condițiile de mai sus, intervalul de succedare între două tramvaie consecutive va fi de 3-4 minute la orele de vârf, față de 2-3 minute cât era intervalul înainte de suspendarea liniei”, spune directorul general al STB SA, Andrei Creci.

El menționează că, în plus, STB SA va monitoriza permanent fluxurile de călători în zona deservită de această linie importantă și va propune forurilor decizionale, în mod operativ, modificări ale capacității de transport, în funcție de cerere.